Jocurile cu camioane pentru copii

0

Printre jucariile aflate in colectiile copiilor, asta mai ales in cazul baietilor, cu siguranta se afla cel putin un camion, pe langa alte masinute, autospeciale de pompieri sau de politie. Adevarul e ca, de cele mai multe ori, parintii aleg astfel de jucarii dintr-un motiv simplu: sunt mai mari decat restul jucariilor, deci nu reprezinta un pericol pentru copii: nu pot fi nici inghitite si nici nu au colturi ascutite care sa poata provoca rani (in cazurile in care jocurile scapa de sub control).

O alternativa la clasicele camioane de jucarie, care intre timp au devenit destul de scumpe pentru posibilitatile medii ale romanilor, o reprezinta jocurile pe calculator: mai toate site-urile de gaming au cel putin o colectie de jocuri cu camioane online, special create pentru copii. Marea lor majoritate nu contin elemente grafice nerecomandate minorilor, ba chiar ofera o serie de lectii din care cei mici pot afla “pe propria piele” despre pericolele condusului. Chiar daca in prima faza nu realizeaza direct acest lucru, in mintea copiilor vor ramane invataminte precum:

  • camionFaptul ca un stil de condus mai agresiv nu e intotdeauna cel mai bun, putand duce la accidente;
  • Masinile mari, in speta camioanele, au nevoie de mai mult loc pentru a executa virajele si manevrele;
  • Timpul de franare este mai mare in cazul camioanelor sau a masinilor cu gabarit mare. Meritul pentru acest lucru il au creatorii de jocuri cu camioane, intrucat de cele mai multe ori, manevrele si gameplay-ul imita perfect miscarile reale;

Desigur, jocurile online nu pot inlocui pe deplin jucariile; insa prin faptul ca sunt gratuite si pentru ca nu pot fi imprastiate prin casa, reprezinta o alternativa destul buna a jucariilor, devenind astfel destul de populare in randul copiilor cu varsta de pana la 10-12 ani. Desigur, copiii nu trebuie lasati zile intregi in fata calculatorului, insa acest lucru tine de responsabilitatea parintilor si de modul cum acestia isi educa proprii copii.

Vezi si:  De ce sa tii cont atunci cand organizezi un botez?
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *