|

Sa iti expui copii pe Facebook, o idee buna?

Sa pui poze cu copiii pe Facebook sau pe Instagram, este un lucru din ce in ce mai des intalnit. Dar cum ar trebui sa iti protejezi copiii de retelele sociale si care este impactul acestora?

Daca unii parinti posteaza mai rar poze cu ingerasii lor pe retelele sociale, altii invadeaza Facebook-ul sau Instagramul cu tot felul de poze, la cel mai mic gest facut sau la tot felul de intamplari, care mai de care mai banale. Like-uri, comentarii, share… aceste poze considerate de noi inofensive, fac turul web-ului extrem de repede si pot sa fie vazute de sute si sute de persoane fara ca acesta sa isi fi dat macar acordul.

Ce traduce oare aceasta supraexpunere? Retelele sociale precum Facebook sau Instagram sunt niste vitrine unde copilul este considerat drept o prelungire narcisista parentala sau o forma de trofeu.

Copilul nu este niciodata stapan in totalitate pe pozele in care apare deoarece apare in foarte multe poze facute de catre parinti, inca din primele ore de viata. Sa vrei sa imortalizezi anumite momente din viata si sa le impartasesti cu cei din jur este un lucru ce a existat mereu si o reactie legitima si destul de sanatoasa. Dar sa pui o multime de poze pe Facebook este deja un alt lucru.

Dar cel mai adesea, pe Facebook nu sunt puse orice tip de poze, ci doar cele cu cele mai placute, mai vesele sau mai tandre momente. Pentru a valoriza si transmite doar o imagine pozitiva despre sine cu alte cuvinte. In mod evident, parintele are dreptul de a fi foarte mandru de copilul sau in cele mai importante momente ale vietii sale. Dar de ce simte nevoia sa arate toate aceste momente si celorlalti? Din pacate, parerea celorlalti este cea care primeaza. Sau daca un anumit eveniment nu a fost postat si partajat pe Facebook, ca si cum nu ar fi existat.

 

 

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...