|

5 obiective pe care nu trebuie sa le ratezi daca ajungi in Neamt

Daca nu ai fost niciodata pana acum in Neamt, trebuie sa stii ca este unul dintre judetele cu cele mai multe atractii turistice Romania. Un mic circuit prin judet iti poate dezvalui manastiri seculare, cetati, monumente naturale si posibilitatea de a face tot felul de activitati interesante.

Cum numarul atractiilor este foarte mare, este bine sa te organizezi cat mai bine si sa le vezi pe cele mai importante. Iata, asadar, care sunt cele mai importante 5 atractii din judet, pe care trebuie neaparat sa le vezi:

  1. Lacul Rosu. Cunoscut si sub numele de Lacul Ghilgos, este un lac natural, aparut in data de 23 ianuarie 1838 in urma unui cutremur din cauza caruia s-a prabusit un versant. Este un lac deosebit de frumos unde poti sa te plimbi cu barca, poti degusta preparate delicioase si poti admira peisajele impresionante din jur.
  2.  Curtea domneasca din Piatra Neamt. Este cel mai important obiectiv din orasul de resedinta al judetului. Aici vei gasi un ansamblu de monumente istorice interesante, cum ar fi biserica ce dateaza inca din secolul 15. Cu influente gotice, cladirile sunt deosebit de frumoase.
  3. Manastirile Agapia si Neamt. Sunt doua dintre destinatiile extrem de importante in lumea religioasa. Manastirea Agapia este manastire de maici si gazduieste aproximativ 400 de maicute. Construita in secolul 17, reuseste sa impresioneze prin stil si prin frescele pictate de Nicolae Grigorescu. De partea cealalta, Manastirea Neamt este o manastire de calugari.Atestata documentar in 1407, este una dintre cele mai vechi manastiri din tara si are o istorie extrem de bogata.
  4. Cetatea Neamtului. De fapt, denumirea oficiala este Cetatea Neamt. Este o cetate medievala localizata pe stanca Timus, care uimeste prin imprejurimi si istorie. Construita in secolului 14, a avut rolul de aparare impotriva pericolului otoman. Fortificatiile medievale, zidurile inalte si pozitia strategica fac din aceasta cetate o destinatie de neratat.
  5. Casa Memoriala a lui Ion Creanga. Cu totii il cunoastem pe Ion Creanga, care ne-a colorat copilaria prin povestile sale. Casa memoriala a acestuia este transformata in muzeu si este deschisa oricarui turist dornic sa vada unde a copilarit marele scriitor. Formata din doua incaperi si o tinda, aceasta contine numeroase documente valoroase. In imediata apropiere a casei se afla un parc tematic unde vizitatorii se pot intalni cu personajele de poveste ale lui Creanga.

 

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...