Într-o notã adresatã de amsadorul american al Bucureºti în 2007 cãtre Casa Albã ºi trimisã cu menþiunea strict secret, sunt evidenþiate câteva persoane care conduceau la momentul respectiv România. E limepede cã lucrurile nu s-au schimbat nici acum

romania-300x210Dintotdeauna i-am admirat pe americani pentru diversitatea de servicii secrete pe care o au împânzitã peste tot în lume. De cele mai multe ori aceºti oameni nu ºtiu unii de alþii, dar lucreazã pentru aceeaºi cauzã: Guvernul American. Informaþiile primite în 2007 la Ambasada SUA de la Bucureºti de la astfel de agenþi, dar ºi de la români binevoitori precum Mircea Geoanã sau Bogdan Chiriac, analist politic, au scos la ivealã câteva nume importante. Este vorba de 5 oligarhi: Dinu Patriciu, Sorin Ovidiu Vântu, Dan Voiculescu, Ion Nicolae ºi Gigi Becali ºi câþiva baroni locali: Attila Verestoy, Viorel ºi Ioan Micula ºi Iulian Dascãlu, poreclit ºi regele Mall-urilor. La categoria neadaptaþi au fost nominalizaþi Ion Þiriac ºi Ovidiu Tender, un personaj din vechile strucuturi de securitate care a înºelat statul român cu 93 de milioane de dolari înainte de a fi închis pentru o scurtã perioadã ºi apoi eliberat. Raportul a fost semnat de Mark Taplin, adjunctul ambasadorului SUA la Bucureºti ºi trimis cu titlu de strict secret cãtre Washington.

Becali era mai bogat decât Patriciu în 2006

În raportul oficialului american se menþioneazã cã o parte dintre persoanele enumerate mai sus ºi-au folosit din plin informaþiile dobândite în calitate de foºti ofiþeri sau colaboratori ai Securitãþii. Ceilalþi au recrutat foºti ofiþeri de securitate pentru a le servi interesele. Raportul publicat de Wikileaks aminteºte ºi de averile pe care oligarhii ºi baronii locali le aveau încã din 2006 ºi felul în care aceºtia þin România sub control. Pe atunci, averea lui Dinu Patriciu nu era decât de 600 de milioane de dolari, cu 100 de milioane peste a lui Dan Voiculescu, dar sub Gigi Becali (950 de milioane de dolari) sau Sorin Ovidiu Vântu (700 de milioane de dolari).

Vezi si:  Ce metale pot fi reciclate?
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *