Australia – o tara cat un continent

0
Despre Australia

Australia…este o tara si totodata un continent. Continentul Australia cuprinde insula principala Australia, Tasmania, Noua Guinee, Ceram/Seram, Timor si cateva insule mai mici. Ca si tara, Australia se intinde pe intreaga insula principala, insula Tasmania si cateva insulite mai mici. Este a sasea tara ca marime din lume.

Despre AustraliaPana la ocuparea britanica din secolul XVIII, in ultimii 40 000 de ani insula era ocupata de indigeni. In anii 1770, Australia a fost acaparata de coloniile engleze care au inceput sa populeze insula…in mare parte prin aducerea detinutilor din Marea Britanie in Australia…si chiar prin aducerea copiilor din orfelinatele britanice. Astfel, de-a lungul anilor, Australia(tara) a devenit un teritoriu britanic in care se vorbeste exclusiv limba engleza, iar in ziua de azi, Australia este una din tarile cu cea mai buna economie din lume.

Clima. Australia are diferite climate, insa in mare parte predomina climatul desertic. Pe timpul anului se varsa aproximativ 250 mm de ploaie pe metru patrat iar temperatura media a verii este de 40 de grade Celsius. In Nordul Australiei climatul este tropical, iar musonul aduce aproximativ 1600 mm de ploaie in decursul unui an. In Sud, climatul este temperat si sunt formate clasicele 4 anotimpuri cu veri foarte calde si ierni reci.

Vegetatie. Vegetatia din Australia este foarte diversificata, aceasta tara beneficiind de o flora exceptionala ce cuprine aproximativ 22 000 de specii de plante. Zona tropicala este foarte bine impadurita, in principal formata din arbori cu frunze cazatoare. Zona temperata este acoperita de mlastini si paduri tropicale temperate, iar in Alpii australieni si in Tasmania se gaseste vegetatie alpina. De la ocuparea britanica pana in prezent, vegetatia a fost considerabil redusa prin defrisari masive.

Fauna. Cred ca multi dintre noi cand ne gandim la Australia facem legatura cu animale veninoase si fioroase..si ce e drept asa este. Chiar daca mare parte din Australia este semi-arida sau desertica, cuprinde o diversitate de habitate cu o multitudine de specii – aproximativ 250 000 de specii. Gasiti mult mai multe informatii despre aceste aspect in documentarul realizat de cei de la Discovery intitulat Australia, care face parte din colectia Atlasul Lumii.

Chiar daca este o tara foarte mare, populatia Australiei este de aproximativ 23 de milioane de oameni si este concentrata in special in Est si Sud-Est.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *