aaaaaaaaa

Cosurile de Paste sunt un simbol al acestei sarbatori. Ce ar fi sarbatoarea Invierii Domnului fara aceste cosuri de Paste umplute pana la refuz cu ciocolata, oua vopsite, jeleuri, bomboane si iepurasi de jucarie sau din ciocolata? Oamenii obisnuiesc sa ascunda cosurile cu bunatati pentru ca acestea sa fie gasite de cei mici in prima zi de Paste, urmand ca ei sa se bucure de aromele si gustul delicios al alimentelor ce au umplut cosurile gasite.

Te-ai gandit vreodata de unde si de cand exista ideea de cosuri de Paste?

Pastele, ca sarbatoare, este rezultatul mai multor culturi si religii diferite combinate. Istoria cosului de Paste are o descendenta similara. Unele dintre originile cosurilor de Paste au obiceiuri pagane, in timp ce altele provin dintr-un fond iudeo crestin.

Echinoctiul de Primavara era foarte special pentru culturile antice. De acest echinoctiu era foarte dependent succesul cultivarii pamantului si al cresterii animalelor. In Antichitate, oamenii sarbatoreau anotimpurile si se rugau la diferiti zei in speranta ca vor avea pamant fertil si belsug in culturile lor. Echinoctiul de Primavara este momentul in care ziua este egala cu noaptea. Acest lucru este un semnal ca iarna grea a trecut, iar pamantul va renaste, oferind prosperitate oamenilor.

Culturile din Orientul Mijlociu, cum ar fi cele ale evreilor, arabilor, babilonienilor si asirienilor, aveau niste traditii speciale atunci cand avea loc Echinoctiul de Primavara. Atunci, ei aduceau primul lor rasad de la noua recolta la templele la care se rugau, astfel incat sa primeasca binecuvantare si speranta ca Dumnezeu le va oferi o recolta bogata in acel an. Una dintre conexiunile cele mai importante ale Pastelui cu aceste religii antice este data la care are loc aceasta sarbatoare. Pastele are loc in duminica de dupa prima luna plina care urmeaza dupa Echinoctiul de Primavara. Aceasta prima luna plina este un semn pentru agricultori, care ii asigura ca vor avea parte de primele seminte ale sezonului.

Vezi si:  Starea de bine si starea de rau

Cosurile de Paste au aparut din ce in ce mai mult in urma traditiilor si simbolisticii crestinismului modern. Pentru crestini, Pastele reprezinta invierea lui Hristos. Postul Mare este perioada care are loc inainte de Invierea Domnului si dureaza 46 de zile. In timpul acestui post, crestinii cred ca trebuie sa renunte la anumite produse alimentare, in special la carne, oua si produse lactate.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *