Craciunul, una dintre cele mai frumoase sarbatori

0

Da, asa este, Craciunul chiar este una dintre cele mai frumoase sarbatori crestine. Majoritatea credinciosilor crestini considera chiar ca Craciunul reprezinta cea mai interesanta sarbatoare din fiecare an calendaristic, din pricina traditiei vechi care exista, dar si din cauza faptului ca crestinii sarbatoresc an de an, cu cel mai mare drag posibil Nasterea Domnului Iisus Hristos.

 

Despre Craciun, cea mai frumoasa sarbatoare crestina

Nasterea Domnului sau nasterea Mantuitorului Iisus Hristos, altfel numita in popor ca si sarbatoarea de Craciun, este o sarbatoare crestinta ce se celebreaza anual pe data de 25 decembrie, conform calendarului gregorian (pe nou) si la data de 7 ianuarie (dupa calendarul iulian sau cum ar spune romanii “serbarea Craciunului pe vechi”). Craciunul face parte din cele 12 sarbatori domnesti ale Bisericilor bizantinte, acestea mai fiind cunoscute ca si praznicile imparatesti. Craciunul sau Nasterea Domnului este a treia mare sarbatoare din calendarul oricarui crestin, dupa sarbatoarea de Paste (Invierea Domnului Iisus Hristos) si bineinteles si dupa sarbatoarea de Rusalii.

In anumite tari, unde crestinismul reprezinta religia majoritara, Craciunul este de asemenea recunoscuta ca si sarbatoare legala, aceasta fiind prelungita pana pe data de 26 decembrie (cea de a doua zi de Craciun), incluzand automat si prima de Craciun, adica 25 decembrie.

 

Cei mici asteapta sa primeasca cat mai multe cadouri sub bradul de Craciun

Inca de la inceputul secolului al XX-lea, sarbatoarea Nasterii Domnului devine si o sarbatoare laica, nu numai o sarbatoare pur religioasa, aceasta fiind celebrata atat de crestini, cat si de necrestini. Se pare ca partea cea mai importanta a celebrarii acestei minunate sarbatori crestine este constituita de participarea credinciosilor la biserica, indiferent de ritul sau apartenenta crestina. De asemenea, Craciunul reprezinta si un moment deosebit de important din punct de vedere al planului familial, deoarece cu ocazia acestei sarbatori, membrii familiei se reunesc de obicei si serbeaza impreuna cu parintii, copiii, rudele apropiate sau chiar colindatorii (persoane ce raspandesc prin diverse colinde cantate sau rostite, Nasterea Domnului Iisus Hristos). Pentru copii e un moment special, deoarece acestia isi primesc mult asteptatele cadouri sub bradul de Craciun, mos Craciun fiind personajul de care orice copilas fiind indragostit in cea mai frumoasa perioada a vietii.

Vezi si:  Cum ne alegem bateria externa?

 

De Craciun, trimiteti felicitari si sms-uri prietenilor

Pentru a va putea face prietenii sau apropiatii cat mai fericiti, puteti trimite prin intermediul Internetului foarte multe felicitari de craciun sau diverse imagini care sa fie in spiritul acestei sarbatori crestinte. Odata cu evolutia tehnologica si bineinteles cu aparitita Internetului, acesta va poate fi mai mult decat un prieten, deoarece va da posibilitatea de a gasi diverse idei de sms de craciun, din care va puteti inspira si le puteti trimite rudelor, parintilor, copiilor si de ce nu chiar prietenilor sau colegilor de munca. Folositi cu incredere toate aceste servicii puse la dispozitia dvs. in mod gratuit pe Internet. Cele mai fascinante felicitari de craciun le veti gasi pe net si le veti putea trimite prietenilor in mod gratuit, direct pe mailul lor!

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *