Cum se scrie o lucrare de licenta ce poate fi sustinuta cu usurinta
Scrierea licentei este doar parte din tot procesul, insa este singura parte in care studentii pot apela la cei care scriu lucrari de licenta la comanda. Cu exceptia posibilitatii apelarii la astfel de servicii pentru ajutor, in ceea ce priveste redactarea in sine a lucrarii, mai exista partea de cercetare si, mai important, partea in care lucrarea trebuie sustinuta in fata unei comisii. Este de inteles de ce aceasta parte este cea de care studentii se tem cel mai tare si sursa principala de stres atunci cand vine vorba de acest pas ce trebuie trecut pentru continuarea sau finalizarea studiilor.
Daca lucrari de licenta la comanda de calitate pot fi comandate de pe site-uri specializate, absolut nimeni nu poate sustine lucrarea in locul studentului, de aceea, odata ce lucrarea este terminata, indiferent ca a fost redactata de student sau la comanda, aceasta trebuie studiata foarte atent in vederea pregatarii sustinerii acesteia.
Trebuie retinut ca in fata comisiei studentul poate fi rugat sa sustina sau sa motiveze absolut orice parte a lucrarii, inclusiv unele care pot parea de importanta minora. Din aceste motive, pregatirea este foarte importanta.
1. Studentul trebuie sa anticipeze posibilele critici: Anticipand criticismul se poate pregati mai bine apararea, de acea studentul trebuie sa fie cat se poate de critic atunci cand citeste lucrarea finalizata. In cate feluri poate fi interpretat subiectul ales? Care sunt cele mai slabe puncte ale acestei lucrari? Care justificari ar putea fi puse sub semnul intrebarii? Odata ce punctele slabe au fost descoperite, asupra acestora trebuie sa se formuleze cateva argumente puternice ce pot fi sustinute oral.
2. Toate afirmatiile sustinute trebuie sa fie cat se poate de clare: Examinatorii pot sa nu fie de acord cu argumentele sau punctul de vedere prezentat in lucrare, acest lucru este intr-o anumita masura natural, insa sub nici o forma lucrarea nu trebuie sa fie ambigua sau sa dea altceva de inteles examinatorului. Este bine ca atunci cand se redacteaza lucrarea, in punctele care par sa sufere din cauza lipsei de claritate, sa se puna intrebarea “Ce vreau de fapt sa spun?” Raspunsul la aceasta intrebare va fi cu siguranta cea mai clara si mai sigura modalitate de a exprima ideea.
3. Toate lucrarile / cartile citate trebuie sa fi fost citite si intelese: Nici o lucrare nu trebuie inclusa doar de dragul imbogatirii bibliografiei. Examinatorii pot oricand sa ceara clarificari asupra importantei sau legaturii unui citat dintr-o anumita sursa, cu subiectul lucrarii de licenta. Daca studentul nu poate raspunde la aceste intrebari, nota finala va avea cu siguranta de suferit.