Despre devizele si manopera unei constructii

0

Ce sunt devizele?

Devizele de lucrari sunt documente informative ce estimeaza pretul si detaliile unei lucrari si include pretul produselor, manopera pentru realizarea unei lucrari, cat si taxele.

Acestea sunt emise de firma care urmeaza sa realizeze lucrarea pentru a va face o oferta de pret.

Un deviz de constructii nu se face in 1-2 ore, ci ia timp in functie de complexitatea lucrarii. Putand ajunge sa dureze si saptamani intregi daca este vorba de constructia unei case sau a diverselor proiecte complexe. In schimb, daca doriti un deviz pentru o lucrare mica, puteti apela la site-uri precum www.5oferte.ro si primiti devize in timp foarte scurt si de la firme pregatite sa se apuce de lucrarea dvs.

Cum se calculeaza pretul pentru manopera unei constructii?

Pretul manoperei unei constructii este un aspect foarte important si un pas decisiv in inceperea unei lucrari. Pentru a stabili pretul manoperei se iau in considerare mai multe aspecte, printre care: Plata la zi a mesterilor sau salariul lunar. Un mester, un profesionist in domeniu este platit la zi cu 100-170 ron, in functie de experienta. Un salahor este platit cu 70-90 RON la zi. Pe langa acestea se adauga mancarea, transportul oamenilor si al utilajelor. Se calculeaza si taxele ce trebuie date statului, TVA etc. Cand o firma de constructii intocmeste un deviz, aceasta nu intocmeste doar devizul pentru manopera, ci si devizul pentru evaluarea lucrarii si a materialelor folosite. Prin urmare, pentru stabilirea pretului se iau in considerare materialele folosite, pretul pentru utilizarea utilajelor si pretul pentru manopera.

Trebuie mentionat faptul ca in constructii preturile nu sunt fixe! Acestea difera de la o lucrare la alta, dar si preturile aceleiasi lucrari pot sa difere de la o firma de constructii la alta.

Vezi si:  Boeing a raportat implementarea a numeroase masuri ecologice

Accesand site-ul 5oferte puteti beneficia de devize gratuite de la firme de constructii din zona dvs, fie ca este vorba de proiecte mici, medii sau mari.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *