Cateva greseli facute de parinti in prima zi de scoala

0

Atunci cand copiii nostri nu mai sunt bebelusi si devin copii mari si face deja primii pasi la scoala, parintii rezista cu greu la aceasta tranzitie si fac o multime de greseli, chiar daca le doresc doar binele.

Dupa 2, 3 sau 4 ani in care s-au ocupat doar de copiii lor, dupa gradinita, perioada in care mai mult s-au jucat, este normal ca parintilor sa li se para greu sa ii lase in mainile altora, a unor persoane pe care nu le cunosc, a invatatorilor sau profesorilor.

Prima misiune- sa gaseasca cea mai buna scoala. A doua- sa ajute copilul sa se adapteze cat mai usor si cat mai repede in aceasta noua etapa din viata.

Care sunt deci greselile pe care le fac parintii in prima zi de scoala?

Parintii nu pregatesc copiii pentru ce va veni. Pentru a nu crea o fobie scolara, copiii trebuie sa stie dinainte ce ii asteapta acolo. Trebuie deci sa ii pregatesti si sa vorbesti cu ei despre ce ii va astepta acolo. Copilul poate sa participe si la pregatiri, cumparand impreuna cu parintii rechizite si alte lucruri pentru scoala, o activitate foarte stimulanta pentru acesta.

Parintii plang in fata copiilor. In fata unui copil trist, care plange si care nu vrea la scoala, parintii se lasa si ei dus foarte repede de valul de emotii si plang si ei. Parintii sunt insa un model pentru copii si acestia ar trebui sa ii invete pe copii cum sa isi stapaneasca emotiile. Daca un copil isi va vedea parintii plangand, situatia se va complica si mai tare.

Vezi si:  Lucrurile uimitoare pe care educatia Montessori ne invata cu privire la copiii de 3-6 ani

Parintii prelungesc moemntul de ramas bun. Da, nu trebuie sa pleci discret, dar nici nu trebuie sa prelungesti momentul de ramas bun. Acest moment nu trebuie prelungit pentru binele copilului.

Parintii isi compara copilul cu altii. Daca vei compara copilul cu altii nu vei face nimic bun si nu ii vei ajuta sa se adapteze mai repede. Da dovada de rabdare si nu dispera. Imbratiseaza copilul si incearca sa fii alaturi de el in perioada de adaptare.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *