Sa incepem prin definite cuvantului “abstract” in special in legatura cu arta.

Abstract – arta = curent aparut în artele plastice europene la începutul sec. XX, care se caracterizeaza prin intelectualizarea, reductia abstracta si încifrarea imaginii; abstractionism.

James Roper, artistul vizual britanic (pictor, sculptor si grafician)  a spus urmatoarele: „Structura fiecarei picturi imbina imagini disparate din mai multe surse, printre care reviste de moda, animatii, benzi desenate, Internet, precum si propriile mele fotografii si desene.”

Artist recunoscut pentru lucrarile realizate, acesta a creat o opera in care combina diferite “surse” de inspiratie. Astfel, pentru a ne duce intr-o lume cu adevarat abstracta, cu ajutorul unei picturi abstracte, a combinat o multitudine de culori pe aceasta lucrare sub forma unor imagini  ce dau impresia de fum, siluete umane, fulgere sau chiar apa. Toate aceste elemente au fost imbinate armonios la un loc, prin suprapunere sau amestecate, si multe alte tehnici specifice.

In creearea acestor opere de arta, James Roper se foloseste de procedeul atractiei neurologice, care este trait in momentul in care un om, sau chiar un animal, vede un obiect caracterizat intr-o maniera extrema.

Brian cooper, artist cu diploma obinuta la Institutul de arta din San Francisco, in 1995, a combinat micile detalii din viata noastra de zi cu zi. Obiecte precum rame, grinzi, colturi de gradina sau chiar carti, au fost inserate in lucrarile sale. Diferite alaturari, repetitii si perspective, fac ca aceste obiecte sa para putin ciudate si chiar noi. Pictura abstracta ne ofera ocazia de a putea vedea lucrarea din diferite perspective, privind formele si culorile diferit de la om la om, sau chiar de la stare la stare.

Vezi si:  Lucrari de licenta fara secrete
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *