Ce trebuie sa stii despre examenul de gramatica de la admitere?

0

Daca ti-ai propus sa dai admiterea in 2012 la o facultate unde se sustine examen de gramatica la limba romana, trebuie sa stii din timp cum sa te pregatesti pentru a fi admis.

Facultatea de Drept – de la mai multe universitati din tara, Facultatea de Politie de la Academia de Politie « Alexandru Ioan Cuza » din Bucuresti, Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna, Scoala de Politie Vasile Lascar din Campina, Scoala de Politie Septimiu Muresan din Cluj-Napoca si Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” din Dragasani sunt institutiile la care se da examen de gramatica la admitere.

Si cum aceste facultati au hotarat ca studentii lor trebuie sa stie inainte de toate gramatica, candidatilor nu le ramane decat sa se conformeze cerintelor. Respectiv, ei trebuie sa sustina un test-grila din fonetica, vocabular, sintaxa si morfosintaxa. Desi pare simplu, examenul este foarte solicitant intrucat necesita cunoasterea anumitor problematici specifice acestui tip de examen.

De aceea, este bine sa va pregatiti dupa o carte de gramatica special creata pentru examenul de admitere, indiferent daca optati pentru o pregatire individuala sau pentru meditatii.

O carte de gramatica a limbii romane pentru examene este in primul rand conceputa dupa tematica de examen de la fiecare facultate in parte. Astfel, esti sigur ca nu omiti nimic din ceea ce se cere la examen.

Apoi, trebuie sa prezinte notiunile teoretice intr-un mod structurat, cat mai usor de inteles. Daca sunt insotite de grile tematice tip examen la sfarsitul fiecarui capitol, atunci invatatul este si mai eficient. In plus, este de preferat sa contine cat mai multe grile tip examen, nu doar cu raspunsurile date ci si cu comentarii ale acestor raspunsuri, pentru o exersare continua in spiritul examenului de gramatica.
Nu in cele din urma, subiectele de admitere din anii 2009, 2010, 2011, cu raspunsuri si explicatii ale variantelor corecte sunt un plus pentru orice carte de gramatica.

Dintre cartile disponibile, „Gramatica limbii romane pentru examene” de Alexandru Petricica este recomandata de cei care s-au pregatit in anii trecuti pentru admitere. Din experienta lor, volumul I, „Notiuni teoretice. Exercitii aplicative” si volumul II, „1500 grile tematice explicate si comentate” au acoperit toate necesitatile unei pregatiri pentru examenul de gramatica. Despre experienta lor de examen poti citi pe site-ul oficial al cartii, grile-gramatica.ro, acolo unde poti gasi mult mai multe informatii despre carte si despre fiecare facultate in parte.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *