Cu sau fara lucrare de licenta?

0

Pe o piata a muncii din ce in ce mai saturata de noile generatii de studenti, se simte nevoia acuta a unei delimitari a celor foarte bine pregatiti de cei pentru care facultatea a fost doar un loc de petrecere a timpului liber. Examenul de absolvire dublat de un examen de licenta poate fi o forma de delimitare, insa decizia apartine senatului fiecarei universitati.

Examenul de absolvire si examenul de licenta sau diploma constau, fiecare, din una sau doua probe, stabilite de senatul universitar. Prima proba consta in evaluarea cunostintelor fundamentale si de specialitate, si poate consta intr-o proba scrisa, sau orala, in functie de senatul fiecarei universitati in parte. Proba a doua consta in prezentarea si sustinerea unei lucrari de absolvire, lucrari de licenta sau a unui proiect de diploma.

Metodologia de organizare si desfasurare a examenelor de finalizare a studiilor este stabilita de senatul institutiei organizatoare. Tot senatul universitatii stabileste si modul de sustinere (scris – grila sau sinteza, oral sau proba practica) pentru fiecare dintre cele doua probe ale examenului.

De exemplu, Universitatea Politehnica din Bucuresti a decis sa mentina ambele probe (atat examenul de absolvire, cat si examenul de licenta sau diploma), rectorul acestei universitati afirmand ca “lucrarea este un lucru definitoriu pentru studentii acestei universitati”. In schimb, Academia de Studii Economice din Bucuresti analizeaza posibilitatea schimbarii metodei de examinare.

Nici universitatile particulare nu au optat toate pentru eliminarea probei care consta in sustinerea lucrarii de absolvire (licenta sau diploma). Universitati importante precum Universitatea Artifex din Bucuresti, Universitatea Romano-Americana si Universitatea Spiru Haret mentin inca obligativitatea acestui tip de proba.

Vezi si:  De ce sa suplimentezi cursurile de engleza de la scoala prin cursuri private?

Indiferent de decizia universitatilor, existenta unui examen suplimentar (prin sustinerea unei lucrari de licenta sau diploma) nu poate fi decat benefic, fiind un “filtru” pentru definitivarea studiilor oricarui student.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *