Matematica noastra cea de toate zilele

0
matematica noastra

Sa fii tot fost vreo 5 veri de cand ma perindam prntre i-uri, s-uri si note de 4 la matematica atunci cand mama a decretat „trebuie sa it gasim un mediator la matematica”.  Nu eram un elev model, dar nici submediocru, in schimb an de an, posibilitatea corigentei la matematica se forma ca un nor deasupra capulu si a viitorului meu. Materia a inceput sa semene cu un monstru de sub pat sau, in orice caz, sa o asemuiesc cu cel ma negru cosmar al meu. Asadar, a inceput un periplu lung prin valea ororilor numerice in fiecare dupa-masa si sambata.

matematica noastraDesigur, pe atunci mama inca nu stia sa foloseasca Google pentru a cauta “Meditatii matematica Bucuresti” si a gasi simplu si rapid un meditator. Am schimbat 3 sau 4, prieteni si cunostinte de familie, recomandari, profesori de la Tudor Vianu, pentru ca intr-un fel sau altul nu pricepeam ce vor sa imi spuna toate acele numere si semne.

In fine, cum nu am avut sansa de a folosi motoarele de cautare pentru a gasi rezultate la “ centrul de meditatii Bucuresti ”, am sfarsit in cele din urma cu un profesor care putea sa mi vorbeasca, putintel, pe limba mea.  Cu toate ca auzeam adesea “cum poti sa reti atatea optimi, patrimi si sutimi pentru o partitura la pian, dar nu poti tine minte de pe o saptamana pe alta rezolvarea unei ecuatii simple? “

Dupa multi ani si multi de 5, am ajuns in raiul celor pentru care matematica este o limba straina, clasa a 9-a, profil uman. Insa nu a durat mult sa inteleg cat de mult te poate afecta lipsa cunostintelor matematice. Mai ales intr-o lume in care totul este matematic, inclusiv lumina, culorile sunt unde calculate matematic.

Vezi si:  De ce sa suplimentezi cursurile de engleza de la scoala prin cursuri private?

Mai tarziu, la facultate, la neurostinte, aveam sa aflu cat de mult inseamna si face matematica pentru un creier tanar, in formare si din experienta ce presupune absenta ei. Daca nu vrem sa ne gandim la taxe, impozite banci si cam tot ceea ce implica o viata de adult organzata, atunci ar trebui sa ne gandim la dezvoltare si sansa de a rata o cariera buna pe un 5 si lipsa de concentrare.

Analiza structurilor matematice, exercitiile si calculele, toate ajuta la dezvoltarea cortexului si crearea de circumvolutiuni noi (mai exact, ceea ce ne arata nivelul inteligentei). Iar acest lucru se observa in aptitudini precum gandirea critca, logca si rationala. Cele ma mari atuuri a unui om de succes. Indiferent ca vorbim despre un director executiv sau un manager de exceptie. Insa importanta matematici nu se opreste aici.

Mama spunea mereu “ai inclinatii artistice, nu o sa ai nevoie de matematica prea mult timp” si asta e o atitudine usor observabila la orice parinte care stie ca are un copil predispus sa devina pictor, scriitor sau muzician, dar oh, cat se inseala. Matematica este in muzica, in pictura si chiar si in literature. La propriu, matematica este peste tot. Chiar si cele mai rebele forme, chiar si cele mai haotice combinatii de sunete, au la baza o matematica stricta.

Iar lipsa unor astfel de cunostinte pot incheia o cariera inca dinainte sa inceapa, asta chiar si fara sa vorbm de Bacalaureat sau examenul de capacitate. Spre exemplu, stiati ca pentru a face design industrial (una dintre cele mai profitabile branse din arta, spre exemplu daca esti designer industrial pot ajunge sa faci design-ul urmatorului model de Ferrari) trebuie sa stii fizica, matematica si chimie? Trebuie sa poti calcula rezistenta masinii, puterea motorului si, de fapt, toate detaliile tehnice?

Vezi si:  Cum se scrie o lucrare de licenta ce poate fi sustinuta cu usurinta

Chiar si intr-un domeniu artistic matematia este baza, pentru ca adesea domeniile de activitate de intrepatrund fara dar si poate. Un muzician este un matematician desavarsit, un designer industrial este de asemenea si un inginer, iar un pictor este maestru in geometrie spatiala.

Asadar, atunci cand copilul are nevoie de meditatii la matematica este musai sa cautati oameni dedicati si eficienti in predarea materiei, pentru ca fie copilul si artist, mai devreme sau mai tarziu, o sa se loveasca de matematica.

Salveaz?

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *