|

Carte tiparita sau e-book? Care este mai buna?

In ultima vreme, vedem din ce in ce mai multe persoane folosind e-book-urile. Insa care este diferenta dintre un e-book si o carte tiparita? Care este mai buna? Care sunt avantajele oferite de fiecare din ele? In 2007, Amazon a lansat Kindle care a revolutionat piata in acest sector. Tinand cont de timpul destul de mare petrecut in fata ecranelor, este o idee buna sa folosim un e-book?

Tangibile. Cartile sunt obiecte reale, tangibile. In schimb, cartile electronice sunt niste fisiere digitale.

O experienta tactila. In momentul in care tinem o carte in mana avem o senzatie fizica. Simtim din ce material este facuta, ii simtim greutatea. In plus, faptul de a da paginile este o experienta care nu poate fi recreate cu un e-book.

Mirosul. Ah, mirosul de carte noua. Multi sunt cei care il adora pur si simplu. Este un lucru pe care o carte electronica nu il poate oferi.
O carte electronica este mai ecologica. Cartile electronice nu consuma hartie si, drept urmare putem spune despre ele ca respecta mediul inconjurator.

O presiune asupra ochilor. Daca ai incercat sa citesti deja o carte pe computer, pe un telefon mobil sau pe o tableta, stii deja ca este destul de obositor pentru ochi. Cartile electronice fac acelasi lucru, nu au cum sa inlocuiasca o carte tiparita.

Cartile electronice nu sunt bune pentru somn. Numeroase sunt persoanele carora le place sa citeasca in pat, inainte de culcare. Insa, a sta cu ochii intr-un ecran inainte de culcare nu este deloc bine, are un impact considerabil asupra calitatii somnului.

Pretul. In majoritatea din cazuri, cartile electronice sunt mai ieftine decat cartile tiparite. Insa,trebuie sa cumperi un e-book reader care nu este foarte ieftin. Insa o carte electronica se poate citi si pe un alt dispozitiv inteligent precum telefonul sau tableta.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented