|

De ce anotimpul primavara este cel delicios?

Daca primavara este anotimpul tau preferat, perfect. Nu o spunem noi, ci este un lucru dovedit stiintific.

Primavara s-a lasat cam mult asteptata in acest an. Si a sosit deja in sfarsit….un eveniment pe care il asteptam cu nerabdare din mai multe motive. Mai multe argumente stiintifice te vor convinge de faptul ca primavara este chiar cel mai bun si mai delicios anotimp al anului.

Esti mai bine dispus. Dupa ce are loc echinoctiul de primavara, zilele devin mai lungi. Iar datorita trecerii la ora de vara, putem profita mai mult de lumina zilei. Iar aceste ore suplimentare de somn au un impact pozitiv asupra starii noastre de dispozitie, chiar daca unii carcotasi spun ca dormim mai putin.

Creativitatea este mai stimulata. Pe langa faptul ca ne bine dispune, lumina soarelui ne stimuleaza, se pare, creativitatea. Timpul petrecut afara, sub lumina soarelui, ne schimba felul de a gandi. Suntem mai apti deci la primirea de noi informatii si mai receptivi la gandurile creative.

Reintoarecerea pasarilor acasa iti incarca bateriile. Numeroase animale sau pasari migreaza inspre tarile calde iarna si se intorc atunci cand este mai cald.  Dar cel mai  bun semn al reintoarcerii primaverii este cu siguranta pasaricile care iti canta dimineata la geam.

Esti mai in siguranta. In anul 2015 un studiu a ajuns la concluzia ca schimbarea orei si zilele mai lungi au dus la reducerea incidentei actelor criminale.

Iti poti face plinul de vitamina D. Lumina soarelui este cea care incurajeaza corpul sa produca mai multa vitamina D, un puternic antiviral, care poate intari imunitatea, care intareste oasele si care te ajuta sa ai cea mai frumosa piele.

Poti alerga din nou pe afara si iti poti ameliora performantele. Antrenamentele sunt mult mai eficiente atunci cand sunt practicate afara. Iti vei mari in mod semnificativ nivelul de energie si vei elimina stresul sau tensiunea. In plus, nu vei cheltui bani, pentru ca este gratis.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...