Cu totii resimtim la un moment dat nevoia de a merge in vacanta. Nu stim intotdeauna de ce dar avem impresia ca este o nevoie viscerala si autoritara. Iata mai jos cateva lucruri care ne motiveaza in mod constient…sau inconstient.

Vacanta este esentiala din mai multe puncte de vedere. Fie pe plan fizic, mental sau chiar profesional, motivele sunt mai mult decat evidente.

De ce vacanta este esentiala?

Este ideala pentru sanatate. Vacanta poate oferi o pauza spiritului si corpului nostru, o pauza binemeritata si asteptata de altfel. Ne permite sa ne incarcam bateriile. Joaca un rol esential in intarirea sistemului imunitar deoarece intareste apararea organismului, il face mai apt sa lupte impotria virusilor si bacteriilor.

Dureri de stomac, oboseala, migrene

Ii permite in egala masura inimii sa se odihneasca, ceea ce reduce riscurile de criza cardiaca. Conform unui studiu realizat in SUA, persoanele care isi iau minim o saptamana de concediu in fiecare an reduc cu pana la 30% riscul aparitiei crizelor cardiace.

Vacanta contribuie in egala masura la sanatatea noastra mentala, reduce nivelul de stres si de anxietate. Problemele zilnice sunt lasate acasa si spiritul se poate in sfarsit relaxa. Femeile care pleaca in vacanta prezinta un risc mai scazut de a dezvolta depresie.

Este buna pentru relatiile interpersonale

Pe langa numeroasele beneficii asupra sanatatii fizice si mentale, vacanta este ideala pentru a ne imbunatati relatiile. Avem mai mult timp de dedicat apropiatilor, membrilor familiei. Acest lucru le permite cuplurilor sa se regaseasca si copiilor sa profite de prezenta parintilor, prietenilor sa petreaca timp de calitate impreuna. Sa petreci timp de calitate cu persoanele dragi reprezinta un factor de longevitate si care limitaza riscul aparitiei depresiei.

Nu lasa pe nimeni sa te priveze de momentele in care in sfarsit te poti relaxa, odihni. Ai tot dreptul sa te relaxezi, macar o saptamana.

Sursa: https://www.seodigg.fr/2022/06/09/pourquoi-les-vacances-sont-elles-essentielles/

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *