Masina hybrid: cea mai buna alegere pentru oras?

0

De mai multi ani deja, masina hybrid seduce din ce in ce mai multe persoane. Cu un design in tendinte, acest tip de masina incepe sa faca umbra modelelor clasice. Insa stii cum functioneaza cu adevarat masina hybrid? De ce ar fi bine sa cumperi si tu una? Sa descoperim impreuna numeroasele avantaje oferite de aceasta masina la moda.

Ce este o masina hybrid?

Masina traditionala functioneaza pe baza de motorina sau benzina. Modelul hybrid poseda doua tipuri de motorizare. De cele mai multe ori, motorul pe benzina alterneaza cu cel electric, alimentat de baterii. Aceste doua tipuri de motorizari vor intareactiona pentru a propulsa vehiculul.

De mentionat este faptul ca exista mai multe tipuri de vehicule hybrid. Exista hybridul clasic si hybridul reincarcabil. Diferenta se situeaza la nivelul capacitatii bateriei si a modalitatii utilizate pentru a o incarca. Inainte de a achizitiona o masina hybrid, trebuie sa stii ca exista mai multe categorii de motoare:

-motor hybrid paralel – este un motor termic (pe baza de carburant). In acest caz, atat motorul termic cat si cel electric participa la tractiune.
– motor hybrid in serie – in acest caz, doar motorul electric propulseaza masina.
– motor hybrid serie/paralel – acest procedeu reprezinta o alianta dintre cele doua motoare prezentate mai sus.
– motor hybrid reincarcabil – bateria poate fi reincarcata la o priza legata la curentul domestic sau la o borna publica cu scopul de a-i mari autonomia.
– micro-hybrid. Este cel mai mic nivel de hybridizare. Este sistemul cunoscut sub numele de “stop and start”.

Vezi si:  Un numar din ce in ce mai mare de oameni cauta online relatii noi

De ce sa cumperi o masina hybrid?

Principalul avantaj oferit de masina hybrid este, in primul si in primul rand, ecologic. Hybridizarea motoarelor reprezinta un punct pozitiv in domeniul auto deoarece ne conduce incetul cu incetul spre masini mai curate si mai independente de energiile fosile.
Numeroase sunt marcile care s-au lansat in hybridizare precum Peugeot. Ai la indemana o multime de modele de masini hybrid care vor sti sa se plieze pe nevoile si dorintele tale.

Sursa: https://www.mediacritik.com/voiture-hybride-meilleur-choix-ville/

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *