Tot ceea ce trebuie sa stii despre lentilele heliomate (fotocromatice)

0
lentile heliomate

Purtatorii de ochelari se confrunta cu foarte multe dificultati. Cu toate ca se spune ca ochelarii iti vor face viata mai usoara, nu este intotdeauana asa cum pare. Iarna se aburesc, vara nu stii daca sa porti de soare sau de vedere. Daca ai probleme de vedere mai accentuate, nu poti renunta la cei de vedere pentru cei de soare. Toate aceste probleme apar din cauza ca nu ati ales lentilele potrivite pentru ochelari. Spre exemplu, pentru a nu te mai confrunta cu aceasta problema, iti recomand lentile heliomate.

lentile heliomateCe sunt lentile heliomate?

Lentilele heliomate se mai numesc si fotocromatice. Acestea sunt cunoscute ca acele lentile care se inchid in contact cu lumina, fie ea naturala sau artificiala. Acestea sunt ideale pentru persoanele purtatoare de ochelari de vedere, dar si de soare.

Lumina soarelui poate fi periculoasa pe vedere, totodata si deranjanta. Cand porti ochelari de vedere de care esti indispensabil, iesitul in aer liber ziua, condusul si alte activitati pot fi un chin.

  1. Armistead si S. Stookey au inventat la inceputul anilor ’60 lentilele fotocromatice. Acestea contin molecule de carbon organice in compozitia lor. Moleculele de carbon reactioneaza la lumina, mai ales la razele ultraviolete si isi modifica structura.

De ce sa achizitionezi lentile heliomate?

Cu ajutorul acestui tip de lentile, purtatorii de ochelari vor simti confortul pe care il merita in toate situatiile de luminozitate. Sunt o gama de pacienti pentru care se recomanda purtarea acestor lentile.

  • Copiilor, deoarece sunt mult mai vulnerabili la razele ultraviolet
  • Pacientii ce au suferit o interventie chirurgicala la nivelul ochilor
  • Cei ce sufera de diabet sau cataracta. In cazul acestor pacienti, contrastul si vederea noctura este afectata.
  • Persoanele ce sufera de fotofobie (sensibilitate crescuta la lumina)
Vezi si:  Pizza buna in Bucuresti :: Presto Pizza

Lumina albastra este daunatoare ochilor. Sorele si dispozitivele digitale emana o cantitate destul de mare de lumina albastra. Lumina alba este formata din suma culorilor din spectrul luminous, mai exact rosu, portocaliu, galben, verde albastru indigo si violet. Lumina soarelui si cea emanate de dispozitivele digitale, precum telefonul, tablet, monitoare si televizoare contine o cantitate mare de lumina albastra.

Lentilele heliomate (fotocromatice) sunt ideale pentru protectia ochilor de lumina albastra.

Pentru cine se recomanda lentilele de ochelari fotocromatice?

Aceste tipuri de lentile se recomanda persoanelor ce desfasoara activitati in aer liber, ziua. Lumina soarelui este puternica si poate afecta vederea, ochelarii cu lentile heliomate le vor oferi confort si protectie. Totodata, daca petreceti multi timp in fata unui dispozitiv mobil, precum calculator, laptop, tableta, telefon sau televizor, ochelarii va vor proteja vederea.

Datorita noilor tehnologii, lentilele italienesti sunt ideale pentru persoanele care conduc. In general, ochelarii cu lentile heliomate clasici nu se inchid destul de mult in interiorul masinii. Parbrizul este tratat astfel incat sa absoarba razele ultraviolet si, chiar daca acestea sunt absorbite de geam, lumina puernica inca patrunde in interiorul masinii. Lentilele fotocromatice italientesti sunt tratate astfel incat sa isi schimbe culoarea si sa se inchida pana la un procent de 80% chiar in in interiorul masinii.

Sofatul va fi mult mai placut si confortabil. Daca achizitionati o pereche de ochelari cu lentile heliomate, nu va fi nevoie sa aveti doua perechi de ochelari la dvs., respective ochelari de soare si de vedere.

Iti recomand achizitionarea unei perechi de ochelari cu lentile fotocromatice. Va fi o investitie foarte buna si, de asemenea, va veti desfasura mult mai usor activitatea in aer liber. Soarele nu va mai fi o problema pentru dvs. si veti putea sa va bucurati de fiecare zi insorita.

Vezi si:  Stilul de viata bacterian modifica evolutia rezistentei la antibiotice
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *