Lucruri interesante despre Craciun

0
curiozitati despre Craciun

curiozitati despre CraciunIn acest articol mi-am propus sa listez o serie de curiozitati si fapte despre Craciun care nu ajung asa des la urechile noastre. Daca unii dintre voi stiati de aceste lucruri, va rog sa nu-mi sariti in cap, eu de curand am aflat de majoritatea celor scrise mai jos 🙂

-In Statele Unite este o adevarata traditie sa trimiti felicitari de Craciun celor dragi. Numai in USA se trimit anual in jur de 3 miliarde de astfel de felicitari.

-Cel mai mare brad inaugat de Craciun ce apare si in cartea recordurilor avea o inaltime de 67 de metri si a fost amplasat in Seattle, Washington.

-Daca nu stiai inca semnificatie celor trei culori specifice Craciunului: verde, rosu si auriu, ei bine, verdele semnifica viata, naturaletea, rosul – sangele lui Hristos, iar culoarea aurie reprezinta lumina si bogatia.

-Un fapt putin mai ciudat: Conform analizelor specialistilor retelei de socializare Facebook, s-a dovedit ca: cu 2 saptamani inainte de Craciun este perioada cu cele mai intalnite despartiri. Cuplurile tind sa se desparta in aceasta perioada mai mult decat in orice alta perioada a anului.

-Pentru ca un brad sa atinga maturitatea necesara incat sa fie taiat si adus in casa de Craciun, acesta trebuie sa creasca timp de 15 ani.

-Primul brad artificial a fost realizat de germani din pene de gasca vopsite. Stiati asta?

-Chiar daca Craciunul este sarbatorit de foarte mult timp, nu a fost declarat sarbatoare oficial in Statele Unite pana in 1870.

-Prima felicitare de Craciun a fost printata in Londra in 1843.

-Norvegienii ofera cadou englezilor in fiecare an bradul de Craciun din piata Trafalgar inca din 1947. Brazii oferiti an de an au in jur de 20 metri inaltime si sunt trimisi ca semn de multumire pentru sprijinul pe care Anglia l-a acordat Norvegiei in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Vezi si:  5 obiective pe care nu trebuie sa le ratezi daca ajungi in Neamt

Acestea sunt o parte din lucrurile interesante care le-am aflat si eu de curand despre Craciun. Daca vi se par si voua itneresante, nu ezitati sa dati Share. Craciun fericit!

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *