|

Protectia muncii

De ce mor tot mai multi oameni la locul de munca? Simple greseli ale angajatilor le pot produce diverse accidente sau chiar moartea acestora, in cele mai nefericite cazuri. Formele de protectie a muncii se aplica salariatilor angajati cu conventii de munca, ucenicilor, elevilor aflati in perioada practicii profesionale. Prin practica personala se intelege instruirea practica specifica meseriei prin care se pregatesc elevii, studentii si ucenicii in ateliere si laboratoare personalizate.

Pregatirea si instruirea personalului in domeniul protectiv a pregatirilor profesionale are ca scop insusirea cunostintelor si fromarea deprinderilor de securitate si sanatate in munca. Pregatirea necesara in domeniul protectiei muncii se face in invatamantul tehnic si la nivelul unitatii prin instructajul de munca cu ajutorul unui set de instructiuni proprii ssm. Invatamantul de toate gradele va include in programa analitica, cursuri speciale care sa cuprinda cunostinte de protectia muncii cat si specifice profilului de invatat. Instructiunile proprii de securitate si sanatate in munca pentru fiecare domeniu de activitate se redacteaza avand la baza legea 319 din 2006 si diverse norme de securitate si sanatate in munca.

Instructajul de protectie se efectueaza in cadrul unitatii sau in afara acesteia in timpul programului de munca si cuprinde instruirea introductiva generala, instruirea la locul de munca si instruirea periodica. Durata instructajului nu va fi mai mare de 8 ore pe zi iar in cadrul lui se vor expune riscurile de accidentare si imbolnavire, legislatia muncii in vigoare, consecinte posibile ale necunoasterii si nerespectarea legislatiei si masurile tehno-organizatorice.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...