De ce mor tot mai multi oameni la locul de munca? Simple greseli ale angajatilor le pot produce diverse accidente sau chiar moartea acestora, in cele mai nefericite cazuri. Formele de protectie a muncii se aplica salariatilor angajati cu conventii de munca, ucenicilor, elevilor aflati in perioada practicii profesionale. Prin practica personala se intelege instruirea practica specifica meseriei prin care se pregatesc elevii, studentii si ucenicii in ateliere si laboratoare personalizate.

Pregatirea si instruirea personalului in domeniul protectiv a pregatirilor profesionale are ca scop insusirea cunostintelor si fromarea deprinderilor de securitate si sanatate in munca. Pregatirea necesara in domeniul protectiei muncii se face in invatamantul tehnic si la nivelul unitatii prin instructajul de munca cu ajutorul unui set de instructiuni proprii ssm. Invatamantul de toate gradele va include in programa analitica, cursuri speciale care sa cuprinda cunostinte de protectia muncii cat si specifice profilului de invatat. Instructiunile proprii de securitate si sanatate in munca pentru fiecare domeniu de activitate se redacteaza avand la baza legea 319 din 2006 si diverse norme de securitate si sanatate in munca.

Instructajul de protectie se efectueaza in cadrul unitatii sau in afara acesteia in timpul programului de munca si cuprinde instruirea introductiva generala, instruirea la locul de munca si instruirea periodica. Durata instructajului nu va fi mai mare de 8 ore pe zi iar in cadrul lui se vor expune riscurile de accidentare si imbolnavire, legislatia muncii in vigoare, consecinte posibile ale necunoasterii si nerespectarea legislatiei si masurile tehno-organizatorice.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *