2 dintre inovatiile care vor schimba asistenta medicala si medicina in anii 2020

0

Dispozitive cu ultrasunete de dimensiuni de buzunar, care costa de 50 de ori mai putin decat masinile din spitale (si se conecteaza la telefon). Realitate virtuala care grabeste vindecarea in reabilitare. Informatii artificiale, care sunt mai bune decat expertii medicali la detectarea tumorilor pulmonare. Acestea sunt doar cateva dintre inovatiile care transforma acum medicina intr-un ritm remarcabil.

Nimeni nu poate prezice viitorul, dar poate fi cel putin observat in cele doua inventii si concepte de mai jos. Ca si oamenii din spatele lor, stau in avangarda asistentei medicale. Nici exhaustiva, nici exclusiva, lista este mai degraba reprezentativa pentru reformarea sanatatii publice si a stiintelor medicale care ar putea sa vina in anii 2020.

David Abney: Consumabile medicale livrate de drone
Din martie, UPS a condus un program de studiu numit Flight Forward, folosind livrari autonome de drone de probe medicale critice, inclusiv sange sau tesut intre doua ramuri ale unui spital din Raleigh, N.C., situat la 150 de metri distanta. Un alergator cu picior de flota ar putea acoperi distanta aproape la fel de repede ca drona, dar ca un program de proba a conceptului, acesta a reusit, iar in octombrie, FAA a acordat aprobarea companiei sa se extinda in 20 de spitale din SUA in urmatorii doi ani.

Christine Lemke: Cel mai mare Big Data
Exista 7,5 miliarde de oameni, iar zeci de milioane dintre noi ne urmarim sanatatea cu ajutorul unor portabile precum ceasurile inteligente, precum si cu dispozitive mai traditionale precum monitoarele de tensiune arteriala. Daca ar exista o modalitate de a cumula toate aceste date de la cateva milioane dintre noi si de a face ca toate sa fie anonime, dar cautabile, cercetatorii medicali ar avea un instrument puternic pentru dezvoltarea medicamentelor, studiile stilului de viata si multe altele. Firma Big Data, bazata in California, Evidation a dezvoltat doar un astfel de instrument, informatii de la 3 milioane de voluntari furnizand miliarde de puncte de date. Parteneri de furnizare cu producatori de medicamente precum Sanofi si Eli Lilly pentru a analiza aceste date; acea munca a dus deja la zeci de studii revizuite de la egal la egal, pe subiecti care variaza de la somn si dieta la tipare cognitive-de sanatate.

Vezi si:  De ce vremea urata ne deprima atat de tare
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *