Acidul Hialuronic-Importanta si sursele alimentare din care se poate procura

0

Componenta de prima importanta a tesutului conjunctiv, acidul hialuronic indeplineste in organism un dublu rol: primul este lubrifiant, si cel de-al doilea este de a amortiza.

Acidul hialuronic este intalnit in cantitati destul de mai in tot cuprinsul organismului, chiar si in locule unde bolile ereditare intalnite la tesutul conjunctiv apar destul de des. Locurile din tesutul conjunctiv la care ne refeream sunt ochii, valvele cardiace si articulatiile.

In cadrul diverselor probleme medicale intalnite la tesutul conjunctiv, apar numeroase nereguli ale acidului hialuronic. De cele mai multe ori in astfel de cazuri apar anomaliile biochimice cum ar fi keratoconus, osteoartritele si prolapsul de valva mitrala.

Generalitati despre acidul hialurionic. Toate organismele vii au in continut acid hialuronic, pentru ca acesta este un element de importanta vitala intalnit in cadrul spatiilor ragasite intre celulele care intra al alcatuirea tesuturilor corpului. Anul 1934 este anul in care acidul hialuronic a fost descoperit, iar inca de la inceput a fost observat si rolul sau in organism: acela de a retine apa in organe, piele si tesutul conjunctiv. Acidul hialuronic este un component important al colagenului.

Strans legat de procesul imbatranirii, se poate spune ca acidul hialuronic il influenteaza in mod decisiv, pentru ca pe masura ce anii trec, scade si capacitatea organismului de a genera acest acid hialuronic. Compusul este produs mai repede decat orice alt compus din organism, dar in acelasi timp este si cel mai usor degradabil.

In tratarea problemelor oculare si a si a articulatiilor ce sufereau dureri, ani la randul acidul hialuronic a fost injectat in timpul interventiilor chirurgicale. In anumite cazuri de dureri articulare, acestea sunt determinate de scaderea nivelului de lichid sinovial, care la randul sau contine o cantitate importanta de acid hialuronic.

Vezi si:  Afla care sunt beneficiile aduse de stretching

In zilele noastre insa lucrurile par sa stea diferit, deoarece se considera ca acidul hialuronic este mult mai eficient daca este administrat pe cale bucala pentru mentinerea sanatatii articulatiilor, a ochilor si a pielii. Mai mult decat atat, avand in vedere administrarea orala acesta ajuta la regenerarea sistemului digestiv si prevenirea imbatranirii acestuia.

Surse de alimente care aduc un aport semnificativ de acid hialuronic. Anumite produse alimentare contin acid hialuronic, iar altele incurajeaza organismul sa-l produca:

  • Radacinoase, in special cele care contin amidon ajuta organismul sa produca acid hialuronic, fara a mai pune la socoteala beneficiile aduse de consumul de radacinoase precum reducerea riscului aparitiei maladiei Alzhaimer, prevenirea diabetului si a cancerului.
  • Suplimentele alimentare, iar aici recomandam Forever Active HA, produs de catre Forever Living Products. Unul dintre lucrurile originale propuse de catre Forever Active HA este lipsa nevoii de refrigerare a produsului
  • Articulatii de origine animala, precum si cartilaje. Aceasta contin importante cantitati de acid hialuronic
  • Soia este si ea un aliment care desi nu contine acid hialuronic, incurajeaza organismul sa-l produca. Acest lucru se intampla datorita izoflavonelor continute care imita estrogenul.
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *