Acidul hialuronic, o componenta vitala pentru o viata sanatoasa

0

In ciuda faptului ca nu exista o campanie media care sa promoveze adevaratele beneficii ale acidului hialuronic, medicii esteticieni sunt cei care scot la iveala proprietatile sale si le expun tuturor pacientilor sub forma unor sfaturi menite sa ii ajute sa-si imbunatateasca in mod vizibil calitatea pielii.

Acidul hialuronic este recunoscut pentru efectele sale benefice asupra pielii si buzelor, in momentul de fata fiind utilizat cu precadere in medicina in vederea aplicarii anumitor tratamente specifice.

Remodelarea si marirea buzelor sau estomparea ridurilor sunt doar doua dintre interventiile chirurgicale de infrumusetare, ambele bazandu-se pe aportul unor cantitati substantiale de acid hialuronic.

Dincolo de domeniul medical, acidul hialuronic este o componenta de baza a organismului nostru si trebuie sa avem in vedere un aport optim venit din alimentatie. Se cunoaste faptul ca organismul produce o cantitate substantiala de acid hialuronic insa, odata cu inaintarea in varsta, individul necesita suplimente specifice pentru a combate riscul aparitie unor probleme de natura estetica si nu numai.

Tesuturile conjunctive, craniul, pielea si substanta sonovala care are rol protector asupra articulatiilor sunt principalele parti ale corpului care contin acid hialuronic.

De retinut este efectul de hidratare ale acestei substante, aportul sau la transportul nutrientilor in organism cat si la o purificare corespunzatoare fiind unul esential. De asemenea, acidul hialuronic ajuta la regenerarea si refacerea unui procent semnificativ al celulelor din corp, totodata prevenind degradarea tesuturilor.

Influenta acidului hialuronic asupra pielii

Aprofundand unul dintre multiplele beneficii ale unei cantitati optime de acid hialuronic in corp, descoperim o stransa concordanta intre aceasta substanta si fibrele de colagen si elastina din interiorul pielii. Intre cele doua tipuri de fibre exista intotdeauna o cantitate de acid hialuronic care ajuta la o hidratare corespunzatoare si intretine aspectul ferm al pielii.

Vezi si:  Acneea, top 5 mituri

Odata cu trecerea timpului, acidul hialuronic se regaseste in cantitati tot mai scazute in organism iar principalul tesut care are de pierdut este insusi pielea, lipsa de hidratare conducand la un aspect imbatranit si destul de dificil de acoperit.

Sustinuta de colagen, elastina si acid hialuronic, pielea imbatranita necesita aporturi substantiale venite din exterior, in acest moment fiind necesar sa apelam la o interventie chirurgicala prin care sa umplem ridurile si sa ne putem bucura de un aspect tanar si luminos al tenului.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *