Afla care sunt beneficiile aduse de stretching

0
Afla care sunt beneficiile aduse de stretching

Stretching-ul este un exercitiu fizic in care un muschi sau un tendon este felxat sau intins in mod deliberat. Acest tip de exercitiu ajuta la imbunatatirea elasticitatii muschilor si la obtinerea unui tonus muscular confortabil.

Beneficiile aduse de stretching potrivit iubesti.ro sunt:

Afla care sunt beneficiile aduse de stretching

Ajuta la imbunatatirea circulatiei

Prin stretching va creste fluxul sanguin catre muschii tai. Sangele care curge prin musculatura transporta oxigen si substante nutritive dar elimina deseurile din tesutul muscular.  In cazul in care ai suferit leziuni musculare se poate imbunatati circulatia sanguina iar asta poate contribui la scurtarea timpului de recuperare.

Te ajuta sa ai o postura mai buna

Daca vei practica stretching vei avea parte de scurtarea musculaturii iar tu iti vei mentine o postura corecta. Postura corecta poate reduce durerile musculare si disconfortul creat.

Eliberarea stresului

Prin execitii fizice muschii tensionati se vor relaxa.

Imbunatatirea coordonarii

Coordonarea si echilibrul se vor imbunatati prin stretching iar in timp vei fi mai putin predispus la raniri cauzate de caderi.

Se va spori flexibilitatea miscarii

Prin stretching se vor imbunatati performantele flexibile. Aceasta tinde sa scada odata cu cresterea in  volum a masei musculare dar pe care o poti recastiga si o poti mentine. Afla mai multe detalii cu privire la parcticarea sportului pe https://iubesti.ro/sport.

Orice persoana poate face stretching. Aceasta este o activitate specifica atat atletilor de performanta cat si persoanelor obisnuite. Ar trebui sa faci stretching zilnic daca vrei sa ai parte de o viata sanatoasa si sa te simti bine in pielea ta.

Stretching-ul este o activitate naturala si instinctiva. Acesta poate fi static sau dinamic. In plus mai poate fi activ sau pasiv.  Daca stretchingul este activ atunci se presupune ca utilizeaza fortele interne generate de corp pentru a efectua o intindere.

Vezi si:  Cum decurg sedintele de consultatii oftalmologice

Prin stretching vei avea parte de cresterea flexibilitatii. Este recomandat ca sportivii sa faca stretching inainte de a face sport pentru a reduce riscul de ranire dar si pentru a creste performanta.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *