Antrenamentul cu greutati in timpul dietelor

0

Acum ceva timp, s-a demonstrat stiintific, ca oamenii care aveau servicii bazate pe munca bruta, aveau un nivel al testosteronului liber cu mult mai mare decat oamenii care aveau servicii normale sau sedentare. Pornind de la premiza ca efortul fizic intens mareste secretia naturala de testosteron, oamenii de stiinta au vrut sa afle ce efect are antrenamentul cu greutati efectuat in salile de forta, asupra nivelului de testosteron liber din corp, dar si asupra tesutului adipos.

Au aflat ulterior ca un individ care practica de 3-4 ori pe saptamana antrenament cu greutati – pentru haltere, culturism sau fitness – poate mari cu pana la 30% nivelul testosteronului si mai mult, poate accelera metabolismul si arderile grasimilor cu pana la 22,3%.

Se poate concluziona de aici ca antrenamentul cu greutati alaturi de diete de slabit (pentru diete de slabit, click AICI) si eventual, alaturi si de exercitii aerobice, duce in mod sigur la pierderea kilogramelor in plus.  Problema din spatele acestui articol e un pic diferita: cum ar trebui sa arate antrenamentul cu greutati pentru ca arderile de grasime sa fie maximale?

Ani de-a randul, nutritionistii au recomandat ca un astfel de antrenament sa aiba un volum destul de ridicat – serii si repetari destul de multe, efectuate cu greutati medii spre mici – mizand pe faptul ca doar asa corpul ar arde mai multe calorii.

Dezavantajul major al acestui tip de antrenament era faptul ca, cel putin in cazul sportivilor, forta si masa musculara scadeau drastic, lucru care ii dezavantaja in mod clar mai ales pe cei care se pregateau pentru o competitie.

Vezi si:  Ce anume poate sa influenteze pretul unui implant dentar?

Din fericire, un fost culturist – pe numele sau, Dorian Yates- a demonstrat ca o astfel de practica era total gresita, asta desi arderile de grasime apareau. El a dezvoltat o metoda de antrenament, bazata pe intensitate extrem de mare, care cerea ca numarul seturilor si al repetarilor sa fie relativ mic, insa greutatile folosite sa fie destul de mari.

Antrenamentul acesta, numit popular HIT (High Intensity Training), are avantajul ca “streseaza” suficient corpul intr-un mod pozitiv, facandu-l sa arda mai multe grasimi decat in cazul antrenamentului clasic, previne catabolismul si pe deasupra, imbunatateste si activitatea musculara.

Cum ar trebui sa arate un astfel de antrenament? Structurat asemenea celui clasic – pe zile – el ar trebui sa fie compus dintr-un exercitiu de baza si unul de izolare, iar ambele exercitii sa fie executate fara pauze, folosind tehinca greutatilor descrescatoare – de fiecare data cand se ajunge la epuizare, se mai scade din greutatea folosita si se continua pana cand nu mai este pe bara/aparat nicio greutate.

Multumim lui Dr. Slabescu (www.slabescu.ro) pentru acest articol.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *