Ce anume poate sa influenteze pretul unui implant dentar?

0

Tooth implant disassembled (done in 3d, isolated)

Tooth implant disassembled (done in 3d, isolated)

Implantul dentar este una dintre cele mai performante solutii stomatologice inventate pana acum. Practic, printr-un implant orice persoana care are un dinte lipsa poate sa isi reintregeasca dantura, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere functional. Din pacate, costul unui implant dentar poate sa fie destul de mare. In general, fie ca este vorba despre un implant dentar sector 6 Bucuresti sau despre un implant dentar facut la un cabinet din provincie, atata vreme cat materialul folosit este acelasi si tehnologia este asemanatoare, costurile sunt la fel. Totusi, daca analizezi putin ofertele cabinetelor stomatologice vei descoperi ca exista numeroase variatii de preturi.

Ce anume influenteaza, asadar, costul unui implant dentar?

1. Materialul utilizat. Se poate opta pentru implanturi din zirconiu, titan sau alte materiale metalice. In functie de tipul de material, costul poate sa difere extrem de mult. Un implant din titan poate sa inceapa de la 300 de euro si in functie de calitatea titanului sa ajunga la peste 500. un implant din zirconiu poate sa coste dublu, sau chiar triplu.

2. Laboratorul de tehnica dentara care realizeaza implantul. IN functie de cat de performant este laboratorul, costul poate sa creasca.

3. Dificultatea cazului. Nu doar materialele sau tehnica de realizare a implantului conteaza, ci si starea de sanatate a pacientului. In functie de aceasta s-ar putea sa fie nevoie de radiografii in plus, de tratamente sau chiar de aditie osoasa. In final, toate acestea se aduna la factura implantului.

4. Experienta medicului care face implantul. Un medic cu experienta va fi intotdeauna mai scump decat un medic fara experienta. Totusi, experienta are si multe avantaje, deoarece rezultatele vor fi aproape intotdeauna mai bune iar siguranta va fi mai mare daca se apeleaza la un medic cu experienta.

Vezi si:  Depistarea depresiei

5. Tipul de coroana dentara. Nu doar implantul propriuzis conteaza, ci si coroana dentara care se pune pe implant. Aceasta poate sa fie realizata din materiale foarte variate. Poate sa fie metalo ceramica, exclusiv ceramica, din zirconiu sau doar din metal.

De asememenea, conteaza si tipul de anestezie utilizata, tehnologia folosita si multe alte detalii mai mult sau mai putin costisitoare. Astfel, un implant dentar poate sa ajunga sa coste destul de mult daca apar situatii neprevazute, insa partea buna este ca odata ce este pus, poate sa reziste intreaga viata.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *