Ce este stomatologia microscopica si cand este folosita?

0

Din ce in ce mai multe clinici stomatologice din intreaga lume sunt interesate de ideea de stomatologie microscopica . Procedurile asistate de microscop sunt mult mai sigure, mai exacte si de ele mai multe ori au o rata de succes mai mare, lucru cat se poate de firesc. Practic, microscopul asigura 2 mari beneficii:

  • O lumina excelenta in cavitatea bucala a pacientului, ceea ce nu lasa loc de greseli;
  • O marire a celor mai mici structuri de pana la 25 de ori. Dintii, la fel ca si alte parti ale corpului precum ochii, urechile sau nasul, sunt compusi din structuri foarte mici care nu pot fi vazute cu ochiul liber. Cu ajutorul microscopului, aceste structuri pot fi controlate mult mai usor.

Ce tratamente pot fi facute cu ajutorul microscopului?

Sunt o multime de tratamente care pot fi realizate cu ajutorul microscopului, incepand cu cele endodontice, care permit vizualizarea mult mai buna a canalelor. O multime de proceduri mai complicate, cum ar fi scoaterea acelor rupte de pe canal, pot fi realizate cu o usurinta mai mare. De asemenea, canalele calcificate pot fi tratate mai usor. Practic, gratie microscopului stomatologia poate sa fie realizata fara durere si in foarte multe cazuri, este permis tratamentul fara a mai fi nevoie de extractii.

Detartrajul dintilor poate sa fie si el facut sub control microscopic, in conditiile in care in felul acesta se poate realiza o curatare mult mai buna.

Vezi si:  4 sfaturi pentru a trata colonul iritabil

Printre procedurile care au de castigat de pe urma stomatologiei microscopice se numara si cele parodontale, precum si cele care necesita slefuirea dintilor si acoperirea lor cu o coroana metalica sau ceramica.

Cele mai populare tratamente microscopice sunt, totusi cele endodontice

Este oarecum logic, in conditiile in care canalele au cea mai mare nevoie de o marire a imaginii. Etapele unui tratament endodontic cu ajutorul microscopului sunt urmatoarele:

  • Consultarea problemei cu ajutorul ustensilelor clasice, dar si cu ajutorul microscopului;
  • Efectuarea unor radeografii dentare;
  • Alcatuirea unui plan de tratament;
  • Tratamentul propriu zis, care implica o curatare foarte atenta a canalelor si sigilarea acestora, pentru a evita patrunderea microbilor.

Este tot timpul nevoie de tratament stomatologic cu microscop?

Nu. Cariile mici, spre exemplu, pot fi tratate fara. Totusi, cazurile mai complexe pot sa fie rezolvate mult mai usor cu ajutorul acestui instrument atat de important in medicina.

 

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *