Ce trebuie sa afli despre aparate auditive si auz

0

Problemele cu auzul sunt afectiuni destul de intalnite in zilele noastre, mai ales in conditiile in care poluarea fonica devine din ce in ce mai intensa iar nivelul de zgomot in care viata noastra se desfasoara este in continua crestere. Din acest motiv din ce in ce mai multi oameni incep sa aiba probleme cu auzul de la varste destul de fragede, iar tratarea lor trebuie sa aiba loc intr-un timp cat mai scurt. Aici vei afla, pe scurt, care sunt cele mai frecvente conceptii gresite pe care oamenii le stiu despre pierderea auzului.

 

1. Cand e vorba de zgomot puternic, pierderea auzului nu este permanenta

Multi dintre noi am experimentat deja ca in momentul in care ne expunem la sunete puternice pentru cateva ore (1-2), initial auzul nostru este afectat, insa dupa alte cateva ore, de cele mai multe ori a doua zi dimineata, totul revine la normal. Acest lucru este perfect adevarat insa in momentul in care acest lucru se intampla mult prea frecvent, exista posibilitatea ca, in timp, pierderea auzului sa devina permanenta.

 

2. Problemele cu auzul sunt iremediabile

Pierderea auzului poate fi temporara sau permanenta. In functie de ceea ce a afectat auzul se mai poate sau nu, face ceva. Important este ca in momentul in care este detectata o problema la nivel de auz, sa fie consultat medicul specialist. Problemele temporare netratate pot deveni permante si se pot agrava in asemenea masura incat pierderea auzului sa fie totala.

 

3. Principala cauza este imbatranirea

Pierderea auzului nu este un proces neaparat firesc, nici macar in cazul batranilor. Nu intotdeauna pierderea auzului este cauza exclusiv de imbatranire. In ultimii ani, din ce in ce mai multi tineri se plang de probleme de auz. Aceastia sunt primii care trebuie sa se gandeasca la protejarea auzului. Pentru cei care au meserii care prespun lucrul in medii zgomotoase, cel mai bine este sa respecte cat mai mult indicatiile de protejare.

 

4. Odata ce ai inceput sa ai probleme cu auzul aparatul auditiv devine inutil

Rolul principal pentru aparate auditive este acela de a permite celui care il poarta sa poate auzi mult mai clar sunetele si sa se poata comporta normal in societate.

 

In functie de tipul de aparat auditiv pe care il alegi poti sa ai mai multe sau mai putin functii pe care sa poti sa le folosesti. Acestea te vor ajuta sa te descurci mult mai bine sa te poti purta normal in situatii sociale.

 

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *