Ce trebuie sa stii despre zirconiu?

0

zirconiul_in_stomatologie

Aparut recent in stomatologie, zirconiul a reuit performanta de a revolutiona, realmente, intregul domeniu. Foarte multi pacienti se bucura de dinti la fel de buni ca si cei naturali sau chiar mai buni si mai frumosi, gratie acestui material minune.

Este un material minune, deoarece reuseste sa imite la perfectie dintele natural, conferindu-i rezistenta si o multime de alte avantaje.

coroana zirconiu din zirconiu nu este realizata din zirconiu pur, ci dintr-o combinatie chimica a acestuia care asigura proprietati deosebite pentru dinte.

Dintre aceste proprietati merita amintite urmatoarele:

  • Duritatea. Zirconiul este cel mai rezistent material pe care il folosesc dentistii in acest moment, fiind mai rezistent chiar decat metalul.
  • Estetica deosebita. Culoarea zirconiului este alba, translucida, imitand la perfectie dintele natural. Un implant din zirconiu va arata foarte bine, in conditiile in care nu contine absolutniciun strop de metal.
  • Biotoleranta. De asemenea, zirconiul este acceptat rapid de corp. La fel ca si aurul, acesta nu are efecte alergice, nu corodeaza si nu provoaca niciun fel de paguba.
  • Precizie. O alta proprietate extrem de importanta a zirconiului in stomatologie este faptul ca este realizat prin diverse tehnici computerizate, care ii asigura o precizie excelenta. Odata ce ai achizitionat o lucrare din zirconiu, ai garantia ca imita perfect dintele tau natural.

Zirconiul poate sa fie folosit atat pentru scheletul de sustinere al lucrarilor ceramice, cat si pentru implanturi. Practic, lucrarile protetice pot fi realizate in ttalitate din zirconiu iar rezultatele vor fi impresionante. Este adevarat ca un implant de zirconiu nu a trecut peste zeci de ani de utilizare, pentru ca nu a avut cum sa faca asta data fiind aparitia destul de recenta a materialului, insa conform specialistilor, zirconiul este mai rezistent decat bontul metalic si pe termen lung aduce mult mai multe avantaje.

Vezi si:  Ma trezesc cu ochii umflati. Ce inseamna acest lucru?

Daca ar fi sa ne gandim la dezavantaje, unul mare este faptul ca zirconiul este costisitor. Fiind un material nou si performant, poate sa coste de aproximativ 2 ori mai mult decat metalul sau ceramica clasica. Chiar si asa, numarul celor care apeleaza la dinti din zirconiu este in continua crestere, oamenii incepand sa inteleaga importanta unei danturi perfect sanatoase. O dantura sanatoasa inseamna, in primul rand, un corp sanatos si o viata de care te poti bucura cu zambetul pe buze.

 

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *