Cum decurg sedintele de consultatii oftalmologice

0
consultatii oftalmologice

Vizita la medicul oftalmolog este una dintre cele mai putin stresante tipuri de vizite medicale, iar asta pentru ca nici un tip de consultatii oftalmologice nu implica proceduri invazive sau dureroase in vreun fel. Din acest motiv, este cu atat mai important sa se viziteze imediat o clinica de specialitate sau un medic oftalmolog in momentul in care apar simptome ingrijoratoare, acestea putand fi semnale de alarma ale aparitiei unor afectiuni extrem de periculoase precum cea de dezlipire de retina.

consultatii oftalmologicePentru adulti si mai ales pentru persoanele ajunse la varsta a treia este foarte important sa se efectueze consultatii oftalmologice periodice pentru a detecta din timp probleme grave precum glaucomul, cataracta sau problemele aparute in urma diabetului.

In general, se recomanda un consult oftalmologic in functie de varsta persoanei, astfel:

  • Pentru nou nascuti, primul control se efectueaza la varsta de 6 luni.
  • La copiii mici, se recomanda un consult la 3 ani, apoi din nou un consult chiar inainte de inceperea scolii primare.
  • Pentru adulti se recomanda consultatii o data la 2 ani.
  • Pentru persoanele trecute de varsta de 60 de ani, se recomanda consultatii oftalmologice anuale.
  • In cazul aparitiei unei simptome care pot indica o problema grava precum cazurile de dezlipire de retina se recomanda consult oftalmologic imediat.

Consultul in sine poate dura intre 30 de minute si o ora, timp in care se evalueaza starea ambilor ochi, efectuandu-se diverse teste precum cel de urmarire a unei tinte, cel in care se acopera alternativ cate un ochi, reactia la lumina, citirea literelor de la distanta, etc. Nici unul dintre aceste teste efectuate in timpul unor consultatii oftalmologice nu este invaziv sau dureros in vreun fel astfel ca intreaga experienta nu este de loc traumatizanta, nici macar in cazul copiilor care trebuie dusi la controlul periodic, de aceea se recomanda respectarea intervalelor descrise mai sus pentru prezentarea la clinicile sau medicii de specialitate.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *