De ce vremea urata ne deprima atat de tare
Chiar daca suntem in plin sezon estival, mai avem parte de furtuni din cand in cand, periada in care moralul nostru se schimba brusc. Sa fie vremea urata de afara responsabila in totalitate de proasta noastra dispozitie?
Nu cred ca este o surpriza pentru nimeni aceasta afirmatie: lipsa soarelui are un impact direct asupra bunei noastre dispozitii si asupra sanatatii. Dovada de necontestat, pe timp de iarna specialistii vorbesc despre depresie hivernala an de an cand zilele sunt din ce in ce mai scurte si corpului nostru ii lipseste vitamina D. Conform psihologilor canadieni, in caz de intemperii, corpul nostru produce mai mult cortizol, un hormon care influenteaza in mare masura nivelul de stres. De unde reactiile de agresivitate si de nerabdare care ne caracterizeaza in momentele in care afara ploua sau este frig.
In ceea ce priveste sanatatea, nu vremea urata are o influenta directa asupra acesteia ci lipsa vitaminei D. Adevarul este ca soarele reprezinta un adevarat remediu pentru un numar mare de afectiuni. Eczema si alte boli ale pielii se amelioreaza considerabil pe timp de vara. Un alt fapt notabil in ceea ce priveste impactul vremii urate asupra corpului nostru? Vantul si atmosfera incarcata pot declansa dureri de cap si alergii (conjunctivite, traheite).
Persoanele meteosensibile sunt acelea care sunt extrem de usor influentabile de schimbarile meteo. In cazul in care exista schimbari bruste de temperatura, acestea se vor confrunta cu ameteli, stari de oboseala, migrene si tulburari psihice.
Din fericire mai avem destul de mult pana cand vremea rea ne va da iar batai din cap insa trebuie sa iti iei cateva precautii. Asigura-te de faptul ca te odihnesti cat mai bine. Ia suplimente pe baza de Vitamina D in perioadele in care soarele nu mai este prezent pe cer si adopta o alimentatie bogata in fructe si legume.