O procedura cu o mare incarcatura emotionala, reconstructia sanului reprezinta procedura chirurgicala de redare a aspectului natural al sanului pierdut in urma unei interventii de ablatie postneoplazica.

Cosmedica clinica chirurgie plastica
Clinica particulara de chirurdie plastica Cosmedica

Daca in tarile civilizate aceasta procedura este suportata integral de catre asigurarile sociale, in Romania protezarea mamara se realizeaza doar la cerere implicand o serie de costuri deloc de neglijat pentru pacienta.

Momentul efectuarii acestei interventii este ales de catre medicul curant, avandu-se in vedere o serie de factori precum stadiul bolii si evolutia postoperatorie.

Desi in mod ideal, pentru un impact psihologic cat mai redus asupra pacientei, ar fi de preferat ca reconstructia sa se efectueze in acelasi timp cu rezectia tesutului malign, in cazul in care stadiul bolii este avansat si sunt necesare sedinte de radioterapie post operatorii procedura de reconstructie va fi amanata.

Cele mai utilizate trei tehnici de reconstructie mamara presupun utilizarea lambourilor liber transferate, a lambourilor pediculate precum si utilizarea de implanturi mamare siliconice, precedate de un expander tisular.

Daca primele doua proceduri folosesc tesut uman, ce de a treia, cea mai simpla si cea mai utilizata tehnica de reconstructie consta in plasarea unui saculet de silicon care are atasata o valva prin care se injecteaza ser fiziologic treptat, pana se ajunge la volumul dorit. La un interval de 4-6 luni expanderul este eliminat si in locul acestuia se monteaza implantul siliconic propriuzis.

Interventia chirurgicala de reconstructie a sanului afectat de mastectomie se realizeaza sub anestezie generala si, in functie de metoda aleasa, poate dura pana la 6 ore.

Fiind vorba de o interventie majora, pacienta va fi spitalizata minimum 5 zile, perioada in care i se vor administra analgezice, antiinflamatoare si antibiotic monitorizandu-se totodata si evolutia postoperatorie.

Vezi si:  In cautarea tratamentului 100% natural impotriva hemoroizilor

Atunci cand este cazul, mamelonul si areola vor fi reconstruite ulterior, la 8-12 luni distanta de operatia de reconstructie a sanului.

Riscuri potentiale ale operatiei:

*infectie postoperatorie
*vindecare intarziata
*aparitia de hematoame
*necrozare partiala/totala, in cazul in care se foloseste pentru reconstructie lamboul.

 

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

1 thought on “De stiut la reconstructia sanilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *