Detalii de avut in vedere pentru cine vrea sa piarda din greutate si particularitati dintre dietele de slabire si chirurgia obezitatii.

0

Obezitatea este considerate una din cele mai raspandite boli ale acestui secol, fiind un factor determinant intr-un numar impresionant de decese.

Chiar daca dezavantajele obezitatii sunt aduse frecvent la cunostinta oamenilor prin intermediul mass mediei si al medicilor nutritionisti, totusi ritmul de viata aglomerat, banii putini si stresul fac ca din ce in ce mai multe persoane sa cumpere alimente bogate in grasimi.

Cu toate acestea, in acest moment exista o rezolvare pentru fiecare, indiferent de gradul de supraponderalitate la care s-a ajuns. Pentru marea partea a persoanelor supraponderale raspunsul poate fi “schimbarea”. O reconfigurare mica de stil de viata , a nutritiei si un program de efort fizic regulat i-ar aduce pe drumul catre o viata sanatoasa. Cei cu probleme mai grave trebuie sa aiba si un regim alimentar axat pe fibre, dar chiar si in aceste cazuri problemele pot disparea cu 2-3 luni de efort (si bineinteles cu implementarea unui stil de viata echilibrat dupa finalizarea curie).

Desi varianta nutritionala este solutia cea mai indicat, exista oameni al caror grad de obezitate prezinta un factor de risc major pentru viata lor, situatii in care se recomanda si alternativele chirurgicale. Desi la inceput o operatie este incomoda, urmarile de durata a implantarii unui inel gastric in organism sunt de necontestat. Prin diminuarea capacitatii stomacale si ameliorarea senzatiei de foame, acest inel este o solutie pentru oricine, oricare ar fi varsta sau de gradul de obezitate. Inelul poate de asemenea fi scos cu usurinta in cazul in care creaza constant discomfort, nu raneste stomacul si necesita doar cateva saptamani de dieta speciala pentru a se fixa pe stomac.

Chirurgia obezitatii s-a dezvoltat foarte mult in recent, existand numeroase policlinici dotate corespunzator pentru asemenea interventii, numarul oamenilor care apeleaza la ele fiind si el in crestere. Informatii despre alte tipuri de operatii si cei mai bine cotati medici se pot gasi pe internet. Trebuie avut in vedere ca in cazul in care gradul de obezitate al dumnevoastra nu este alarmant de mare, merita abordata initial varianta nutritionala si sportive, ea aducand multe alte avantaje inafara de slabire.

Nu uitati sa consultati medicii specializati pentru orice tip de intrebare aveti nutritionala sau despre chirurgia obezitatii. Chiar daca alegeti un inel gastric sau un abonament la sala de fitness, este de apreciat dorinta de a incepe o noua viata. Nu uitati de asemenea ca a preveni este varianta perfecta, deci faceti alegeri rationale si cumparati produse sanatoase.

Click aici pentru a citi mai multe despre chirurgia obezitatii si despre ce implica un inel gastric.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *