|

Este nevoie de un tratament special pentru pielea uscata

Pielea uscata nu poate fi o placere pentru niciuna dintre persoanele care se confrunta cu o astfel de problema. Bineinteles ca se iau masuri, insa cand se constata ca tot ceea ce se face pentru remedierea situatiei este in zadar, se impune un consult de specialitate.

Este nevoie de un tratament special pentru pielea uscataCand poate fi sigura o persoana ca  trebuie sa consulte un doctor pentru tratamentul pielii uscate?

Raspunsul este simplu. Daca persoana in cauza recurge la utilizarea cremelor hidratante, a umidificatoarelor in camere si a sapunurilor mai soft, timp de doua saptamani, dar fara rezultat, trebuie sa mearga la un medic de specialitate.

De asemenea, trebuie sa se solicite sfatul medicului daca exista oricare dintre urmatoarele simptome:

– aparitia brusca a mancarimii;

– piele uscata severa, crapata, umflata, rosie sau sangeranda;

– aparitia pielii uscate atunci cand exista alte afectiuni medicale cum ar fi  circulatia sanguina slaba sau diabetul zaharat;

– aparitia pielii uscate care pare sa se fi dezvoltat incepand cu administrarea unui nou medicament.

Tratamente recomandate in cazurile de piele uscata

Medicii dermatologi pot fi de un real ajutor in dezvoltarea terapiei pentru tratarea pielii uscate. Acestia pot trece peste ceea ce ar putea cauza in faza initiala pielea uscata, cautand si descoperind cauze mai serioase. Medicii de specialitate pot oferi, de asemenea, un tratament potrivit de ingrijire a pielii uscate. Ar putea, de asemenea, sa prescrie sau sa recomande tratamente care sa se administreze pana cand pielea se va insanatosi.

Aceste tratamente ar putea include:

– antihistaminice, pentru a reduce pruritul;

– creme topice, cum ar fi corticosteroizii, pentru reducerea umflaturilor;

– creme sau medicamente pentru a suprima raspunsul sistemului imunitar, care poate provoca iritatii;

– alte tratamente pentru a putea controla starea de sanatate subiacenta care cauzeaza pielea uscata.

Nu in ultimul rand, tratamentelor recomandate de medicul de specialitate li se pot asocia remedii naturiste foarte benefice in astfel de cazuri – de exemplu: uleiul de masline, laptele, mierea, iaurtul etc.

Ignorarea pielii uscate poate avea consecinte grave. Acest lucru este valabil pentru toata lumea, dar mai ales pentru persoanele care au deja boli precum diabetul zaharat. La aceste persoane, cu timpul, afectiunea pielii poate deveni mai grava si mai greu de tratat.

In concluzie, atunci cand pielea uscata nu poate fi tratata acasa cu ajutorul unor metode binecunoscute, o intalnire cu medicul dermatolog este singura modalitate corecta pentru obtinerea unui tratament bun.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...
Site de reduceri si oferte online.