Iata de ce te enervezi cand iti este foame

0

Ti s-a intamplat si tie sa observi ca te enervezi mai usor cand iti este foame? Te-ai intrebat deja de ce se intampla acest lucru? Ce legatura exista intre senzatia de foame si furie? Noi iti raspundem azi la toate aceste intrebari pentru a te ajuta sa tii mai bine sub control aceasta situatie.

Procesul. In momentul in care mananci, corpul tau transforma diferitii nutrienti consumati sub forma de zahar (glucoza), acizi aminati si acizi grasi. Aceste elemente ajung mai apoi in sistemul circulator si sunt distribuiti in diferite organe, transformati in energie. Cu alte cuvinte, aceste elemente diferite ii permit corpului si creierului nostru sa faca fata cu brio atat activitatilor mentale cat si celor fizice.

De-a lungul zilei, acesti nutrienti diferiti incep sa se epuieze incetul cu incetul si senzatia de foame incepe sa se faca simtita. Creierul nostru nu mai are suficiente resurse pentru a asigura diferitele functii, se simte « tradat » si va incerca prin toate mijloacele sa ceara nutrientii de care are nevoie.

In momentul in care ne este foame suntem in defensiva, putem fi agresivi chiar deoarece creierul nostru simte o lipsa. Aceasta lipsa ne impinge sa avem un comportament exagerat, la fel cum un drogat are nevoie de doza sa. In cazul de fata, corpul nostru are nevoie de glucoza.

Cercetarile recente au scos la iveala faptul ca persoanele casatorite care prezentau niveluri scazute ale glucozei in sange au sanse mai mari de a se manifesta agresiv fata de partenerul de viata.

Solutia. Cea mai buna solutie, pentru a evita ca furia sa puna stapanire pe tine, este sa previi aceasta senzatie de foame. Rontaitul intre mese ar fi cea mai adecvata optiune insa efectele acestuia nu sunt cele mai bune. Pentru a evita acest lucru, asigura-te de faptul ca ai mereu asupra ta fructe proaspete sau uscate. Acestea sunt usor de transportat si te ajuta sa calmezi pentru o perioada senzatia de foame. In plus, au o multime de beneficii asupra corpului nostru.

Vezi si:  Canicula – ce alimente consumam?

Insa, exista situatii in care nu ai posibilitatea de a manca imediat ce apare senzatia de foame. In aceste cazuri, trebuie sa stii ca nivelul de glucoza va ajunge sa se stabilizeze. Corpul nostru va apela la rezervele de grasime pentru a beneficia de energia necesara. Daca scopul tau este acela de a pierde in greutate, aceasta optiune este una potrivita pentru tine.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *