Implantologie Dentara Computerizata

0

Implantologia a devenit o ramura importanta si foarte populara in majoritatea specializarilor medicale. Stomatologia cuprinde acum si sub-sectii de implantologie dentara, unde mii de pacienti isi recapata zambetul de altadata cu ajutorul implanturilor dentare din zirconiu sau titan. In Bucuresti, dar si in alte orase mari din tara, servicii de implantologie dentara sunt oferite de numeroase clinici dotate cu aparatura necesara.

Implantul dentar a fost creat pentru pacientii care si-au pierdut dintii, inclusiv radacina acestora. Practic, implantul dentar in sine este un inlocuitor optim pentru radacina dintelui. Peste acest implant se ataseaza un bont protetic, iar pe acesta o coroana ceramica, pentru ca dintele nou sa semene cat mai mult cu unul natural. Asemanarile dintre implant dentar si dinte natural nu se opresc doar la estetic. Rolul functional al unui dinte este in mare parte preluat de implant. Un implant este mult superior unei punti dentare sau unei lucrari protetice mobile, atat estetic cat si functional. Practic, un pacient cu implant dentar facut corect intr-un centru de implantologie dentara digital nu va simti lipsa dintilor naturali. Totusi, daca operatia de implant dentar nu este facuta cu precizie maxima iar apoi nu se face tratament de stimulare a osteointegrarii, pot aparea complicatii: infectii ale gingiei din jurul implantului, dureri dentare sau chiar peri-implantite, care pot duce la pierderea implantelor.

Implantologia dentara computerizata este acel centru dentar in care operatia nu se face „la mana” sau „la experienta” medicului stomatolog. In lipsa instrumentelor de masurare digitale, de planificare computerizata si simulare a operatiei de implant si de monitorizare si accelerare a osteointegrarii implantului nici un implantolog nu poate sti cu precizie ca implantul va fi reusit si va rezista peste ani. Desi experienta medicului poate juca un rol important, aceasta nu este suficienta pentru a garanta operatia de implant dentar.

Vezi si:  Ceaiul rooibos si efectele sale

Intr-un centru de implantologie dentara moderna, implantul nu se face fara un diagnostic complet, fara un tratament de vindecare a bolilor gingivale sau parodontale (parodontoza, gingivita, retractia gingivale, etc… ) inainte de inceperea operatiei, fara ca medicul stomatolog sa nu fie asistat de computer in timpul operatiei sau fara sa se masoare fortele muscaturii dupa ce s-a realizat implantul. Iata cum tehnologiile computerizate ne ajuta atunci cand vine vorba de implanturi dentare:

  • Planificarea operatiei de implant dentar se face folosind un computer tomograf dentar si solutii software dedicate stomatologiei. Acest lucru permite medicului sa analizeze toate posibilitatile si astfel sa aleaga pozitia optima de inserare a implantului.
  • Inserarea implantului se face folosind sisteme de ghidare computerizate.Practic, medicul implantolog va urmari pe un ecran daca respecta planificarea, in timp real. Isi va putea sincroniza miscarile iar unghiul de inserare va fi perfect. Acest lucru duce la evitarea deschiderii lambourilor la nivelul gingiilor, nu mai este nevoie ca pacientul sa aiba cusaturi acolo unde se face implantul iar vindecarea este mult mai usoara.
  • Osteointegrarea este accelerata cu dispozitive stomatologice digitale, ca Electronic Doctor.Astfel, pacientul nu mai trebuie sa astepte luni de zile pana sa i se puna coroana dentara si operatia sa fie, practic, finalizata. In plus, sedintele de stimulare a regenerarii naturale cresc durata de viata a implantului si reduc pana aproape de zero riscurile de aparitie a peri-implantitei.
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *