Insulina este un hormon secretat de pancreas care joaca un rol esential in controlul glicemiei. Acesta permite organismului nostru sa regleze nivelul de zahar din sange si sa utilizeze acest zahar pentru a produce energie. Dar multi oameni se intreaba: insulina te ingrasa?

 

Aceasta intrebare este relevanta, deoarece acest hormon este adesea utilizat in scopuri medicale, in special in tratamentul diabetului de tip 1 si al unor forme de diabet de tip 2. In aceste cazuri, insulina este administrata prin injectare si poate duce la cresterea in greutate. Dar este acesta intr-adevar cazul? Insulina ingrasa?

Care sunt efectele insulinei asupra cresterii in greutate?

Insulina a fost asociata cu cresterea in greutate din mai multe motive. Principalul motiv este ca, atunci cand nivelul glicemiei este prea ridicat, insulina poate ajuta organismul sa stocheze glucoza sub forma de grasime. Atunci cand nivelul de glucoza din sange este scazut, organismul elibereaza hormoni numiti “glucagon”, care ajuta la eliberarea grasimilor stocate pentru a furniza energie organismului. Cu toate acestea, daca nivelul glicemiei este prea ridicat, organismul nu va elibera glucagon si poate stoca glucoza sub forma de grasime, ceea ce poate duce la cresterea in greutate. In plus, insulina poate, de asemenea, sa stimuleze pofta de mancare si sa duca la cresterea in greutate.

 

Cum este legata insulina de cresterea in greutate?

Insulina este legata de cresterea in greutate deoarece ajuta organismul sa stocheze glucoza sub forma de grasime. Asa cum am explicat mai devreme, atunci cand nivelul glicemiei este prea ridicat, insulina poate ajuta organismul sa stocheze glucoza sub forma de grasime. In plus, insulina poate juca, de asemenea, un rol in cresterea in greutate prin stimularea apetitului si prin impiedicarea organismului de a arde grasimile. Unele studii arata, de asemenea, ca insulina poate provoca cresterea in greutate prin reducerea metabolismului si blocarea hormonilor care ajuta organismul sa arda grasimile.

Vezi si:  Cauzele aparitiei durerilor muscualare si articulare si tratarea acestora

In concluzie, riscul de crestere in greutate legata de insulina este real si este important ca persoanele tratate cu insulina sa ia masuri pentru a preveni riscul de crestere in greutate si pentru a mentine o greutate sanatoasa. Printr-o dieta sanatoasa si prin exercitii fizice, efectele secundare ale administrarii de insulina pot fi reduse la minimum si se poate mentine o greutate sanatoasa.

 

Sursa: https://www.plare.fr/est-ce-que-linsuline-fait-grossir/

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *