La Ce Complicatii Poate Duce Zona Zoster?

0

Zona Zoster este o boala infectioasa ce apare indeosebi la persoanele care au suferit in copilarie de o Varicela(boala cunoscuta si sub numele de Varsat de Vant).

Intrucat virusul varicelo zosterian, raspunzator pentru aparitia acestei boli, nu poate fi eliminat 100% din corp, exista o mare probabilitate ca, pe fondul stresului sau a unui sistem imunitar slabit, la un moment dat el sa actioneze si sa se manifeste prin ceea ce doctorii mai numesc si Herpes Zoster, adica prin aparitia unei folii de vezicule dureroase la suprafata pielii, dar si prin febra si alte probleme adiacente.

Totusi, stiati ca in cazul unor anumite persoane, boala aceasta poate duce la probleme mult mai grave?

De exemplu, pacientii care fac tratament pentru cancer, al caror sistem imunitar e practic distrus de medicamentele necesare tratarii cancerului, risca sa faca la primele semne de actiune ale acestui virus, o complicatie numita Zona Zoster diseminata, in care virusul nu ataca doar terminatiile nervoase ci si organelle vitale.

De asemenea, desi sunt rare cazurile, virusul varicelo-zosterian se poate manifesta si in zona fetei, caz in care este necesara vizita la un doctor specialist. De ce? Pentru ca, din moment ce ataca terminatiile nervoase in zona fetei, exista un mare risc ca, in terment scurt, capacitatea de vedere sa fie diminuata serios, pe langa multe alte neplaceri suplimentare.

Din pacate, nu exista niciun tratament naturist pentru Zona Zoster eficient, astfel ca indiferent de locul unde se manifesta aceasta boala, este recomandat consultul unui medic specialist, doar pentru a preintampina aparitia complicatiilor de orice natura

Vezi si:  Nucile- cele mai benefice pentru sanatatea ta
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *