Laringita: simptome, remedii naturiste

0

Simptome:
Laringita acuta simpla este cauzata de infectia cailor respiratorii, cu localizarea focarului microbian la nivelul laringelui. Boala apare prin respirarea aerului foarte rece sau ingerarea unor alimente si bauturi cu temperatura redusa. Ea se manifesta prin schimbarea vocii, urmata de debutul unor episoade de tuse seaca sau insotita de secretii abundente. Respiratia este greoaie, iar pacientul prezinta durere la inghitit.

Laringita cronica poate fi de mai multe feluri: granuloasa, catarala sau hipertrofica. Ea se manifesta prin raguseala si respiratie grea. Cauzele posibile sunt suprasolicitarea aparatului fonator, prezenta toxinelor in corp, tutunul ori laringita acuta repetata. Laringita tuberculoasa este cea mai grava dintre toate formele bolii si se caracterizeaza prin dezvoltarea unor tuberculi si ulceratii la nivelul laringelui. Ea se manifesta prin raguseala si tuse. Dupa cateva luni, vocea este mai ragusita, tusea mai pronuntata, uneori bolnavul scuipa sange, actul respirator se desfasoara tot mai dificil, iar bolnavul are dureri la inghitit.

In afara tratamentului medical, se recomanda repausul vocal si un regim alimentar bogat in vegetale consumate intr-o stare cat mai apropiata de cea naturala. Pe toata durata bolii se vor evita alimentele care produc intoxicarea organismului (alimentele concentrate, rafinate si produse de origine animala). Pentru a facilita drenarea compusilor toxici, vom suplimenta aportul de lichide (ceaiuri calde, sucuri de legume). Se va evita expunerea la frig si la umezeala. In schimb este benefica expunerea la soare si la aer curat. Antibioticele vor fi folosite doar cand este cazul, respectiv atunci cand stim sigur ca este vorba despre o afectiune produsa de bacterii si nu una produsa de catre virusi.

Vezi si:  Fumatul electronic, alternativa mai sanatoasa la tutun

Pentru tratarea si ameliorarea laringitei, medicina naturista vine in ajutorul nostru cu cateva tratamente naturiste de mare ajutor:

Infuzia de brancuta (Sisymbrium officinale) se foloseste contra afoniei, disparitiei vocii si a raguselii, dar si in virozele respiratorii cu disfonie. O lingurita de tulpini florifere bine maruntite se va pune intr-o cana de apa clocotita si se infuzeaza 10-15 minute. Ceaiul se indulceste cu miere si se bea cu inghitituri rare.

Infuzia de floarea-soarelui se obtine din capitulele florale ale plantei (se infuzeaza 15 minute 5 g la 250 ml apa clocotita). Se beau 1-2 ceaiuri zilnic. Este recomandata bolnavilor cu bronsita asociata.

Decoctul de brusture dulce
(Petasites hybridus), preparat in vin, se administreaza in cantitati de cate o lingurita pe zi. Se fierb 10 g de planta maruntita intr-o jumatate de litru de vin natural, vreme de 10 minute. Apoi, amestecul este lasat la infuzat 2 ore, dupa care se filtreaza.

Cu infuzia de asmatui (Antriscus cerefolium) se fac gargare de mai multe ori pe zi. Vom obtine acest preparat din 10 g de planta care se pun in 250 ml apa clocotita si se infuzeaza vreme de 10 minute.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *