Remedii naturale impotriva caderilor de tensiune
Celor care nu au aceasta problema le este destul de greu sa inteleaga acest fenomen, insa caderea de tensiune se dovedeste a fi un real handicap in viata de zi cu zi. Oboseala, greturi, tremurat…toate acestea ne determina sa dormim cat mai mult asteptand sa ne recuperam. Din fericire, exista o serie de remedii naturale care ne stimuleaza organismul si ne ajuta sa prevenim sau sa facem astfel incat aceste momente slabiciune sa dispara.
Uleiurile esentiale. Menta piperita stimuleaza muschiul cardiac si ne ajuta sa restabilim o tensiune arteriala normala. Cuisoarele reprezinta un neurotonic care ne stimuleaza metabolismul si circulatia sanguina. Si uleiul esential de morcovi este recunoscut pentru faptul ca favorizeaza contractia vaselor sanguine si drept urmare buna functionare a sistemului cardiovascular.
Infuziile si ceaiurile. Infuziile de lemn dulce, de salvie sau de rozmarin au efecte pozitive asupra hipotensiunii. Chiar daca regasim numeroase versiuni in comert, cele mai bune sunt cele preparate in acasa.
Sarea. Sarea este cel mai adesea responsabila de tensiunea arteriala crescuta. Este tentant sa punem sare in abundenta in mancaruri pentru a ne ajuta tensiunea sa mai creasca putin. Insa nu este o solutie benefica pe termen lung deoarece duce la retentia de apa si ne blocheaza arterele. Mai degraba decat sa optezi pentru sare rafinata, alege alimentele sarate in mod natural precum maslinile verzi, capere, pancetta sau ansoa.
Apa. Deshidratarea este una din principalele cauze ale hipotensiunii. Drept urmare, consumul de 1,5 litri – doi litri de apa pe zi asigura o mai buna circulatie sanguine, crescand volumul sanguin. Alcoolul, din contra, consumat in cantitati mari, are tendinta sa dilateze vasele si sa scada presiunea arteriala.
Fitoterapia. Guarana, ginseng…toate cresc tonusul si sunt stimulenti fizici eficienti. Drept urmare, poti apela si la fitoterapie in cazul in care esti in cautarea unor remedii eficiente impotriva caderilor de tensiune.