Solar: mituri si adevar
Ne permite solarul sa ne pregatim pielea pentru expunerea la soare? Este mai periculos decat soarele? Putem sa crestem nivelul de vitamina D cu cateva sedinte de solar pe an? Iata cateva idei preconcepute despre solar.
Solarul este mai periculos decat soarele
Adevarat. Dozele de UVA si UVB emise in cadrul unei sedinte de solar sunt extrem de ridicate si net superioare cu cele conferite de o expunere la soare la amiaza. Utilizatorii de solar prezinta un procent cu 20% mai crescut de a dezvolta un melanom, cel mai agresiv cancer de piele.
Ne pregateste pielea pentru expunerea la soare
Fals. Numeroase sunt persoanele care considera – complet gresit de altfel – ca solarul ne pregateste pielea pentru soare si ca ne ajuta sa ne protejam de arsurile solare. Nu este deloc asa.
Riscul este mai mic daca facem sedinte mai putine
Fals. Unele persoane considera ca o utilizare moderata a solarului ne ajuta sa evvitam pericolele legate de solar. Nu exista absolut nicio siguranta cu privire la utilizarea solarului conform specialistilor. O singura sedinta provoaca deja un risc crescut de melanom, cu 20%.
Ne face pielea mai frumoasa
Fals. UVA, fie ca sunt naturale, fie artificiale, altereaza elasticitatea tesutului conjunctiv prezent in derma si accelereaza imbatranirea cutanata.
Este ideal pentru capitalul de Vitamina D
Adevarat si fals. Este adevarat ca vitamina D se formeaza in piele sub efectul razelor UVB. Insa, pentru a ne asigura un stoc suficient de vitamina D exista alte modalitati, mult mai putin periculoase pentru sanatatea noastra (o alimentatie sanatoasa si echilibrata, expunerea la soare pentru o perioada scurta de timp sau administrarea unor suplimente la recomandarea medicului).
Pentru a afisa o piele bronzata, aurie, sfatul nostru este acela de a opta pentru autobronzante, mult mai sanatoase. Vei fi uimit de efectele oferite de autobronzantele moderne.
Sursa: https://www.femmesdaujourdhui.be/bien-etre/sante/banc-solaire-cest-vrai-ou-faux/