Stii care sunt alimentele care iti pot afecta buna dispozitie?

0

Te simti cel mai adesea iritat, nervos, fragil si foarte sensibil? Cum ar fi daca acest sentiment de nesiguranta si de nervozitate ar fi legat de alimentatia ta? In cazul in care iti doresti sa iti regasesti seninatatea si buna dispozitie, iata care sunt alimentele ce ar trebui eliminate din alimentatie.

Nu degeaba stomacul mai este denumit si « al doilea creier ». Acest « creier » din partea de jos este cel care adaposteste peste 200 de milioane de neuroni conectati care trasmit comenzi si care pot sta la baza dispozitiei noastre. Aici un rol hotarator il are mai ales serotonina, produsa in intestine. Se pare ca 90% din aceasta substanta chimica care ne poate decide starea de dispozitie este produsa in intestine.

Iar anumite alimente pot sa afecteze nivelul de serotonina, sa ne faca sa ne simtim rau sau prost dispusi, deprimati chiar. Care sunt acestea?

Bauturile light. Edulcorantii artificiali precum aspartamul din bauturile light contin un aminoacid numit fenilalanina. Iar un nivel foarte ridicat din acest aminoacid esential poate sa afecteze productia de serotonina.

Preparatele de tip fast food. Nu cred ca mai este cazul sa se explice de ce preparatele de tip fast food sunt nocive pentru sanatate. Sunt foarte bogate in acizi grasi trans care pot perturba buna functionare a organismului si care nu lasa acizii grasi esentiali omega 3 sa isi faca treaba. Iar un nivel scazut de acizi grasi esentiali in organism este asociat cu stari de agresivitate, de depresie si pesimism.

Margarina. Margarina contine uleiuri vegetale nesaturate si hidrogenate, fiind astfel un rezervor de grasimi trans, responsabili cu proasta dispozitie. Deci margarina nu este mai sanatoasa fata de unt, in ciuda grasimilor sale de origine vegetala.

Vezi si:  De ce sa faci o cura cu spirulina in aceasta perioada?

Produsele sarate de genul chipsurilor. Acestea contin glutamat monosodic, pentru a le da mai mult gust, care in cantitati mari, poate sa duca la migrene si la slabirea organismului.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *