|

Stii care sunt cele mai bogate alimente in acizi grasi omega3?

Vedete ale alimentatiei noastre, acizii grasi omega 3 sunt foarte benefici pentru sistemul cardiovascular, pentru creier, piele si toate celulele corpului. Si chiar daca se consuma foarte multe alimente bogate in acizi grasi omega 3, nu se consuma destul pentru a se acoperi nevoile in acesti acizi grasi esentiali. Care sunt alimentele pe care trebuie sa mizezi?

Uleiul din cod de peste. Un veritabil concentrat de acizi grasi omega 3, uleiul din cod de peste se consuma cel mai adesea sub forma de suplimente alimentare. Este foarte bogat in vitaminele A si D deci este un veritabil concentrat de nutrienti esentiali, foarte buni pentru sanatate.

Uleiul de rapita. Foarte echilibrat atunci cand vine vorba despre raportul omega 3- omega 6, uleiul de rapita este un ulei foarte interesant de folosit in bucatarie. Se poate amesteca cu un ulei mai neutru precum cel de masline. Este in acelasi timp si un ulei foarte bogat in vitamina E.

Uleiul de in. Uleiul de in provine din beneficile seminte de in, foarte bogate in fibre, vitamina E sau magneziu. Semintele de in se pot folosi si in aluatul pentru paine sau salate.

Somonul. Somonul face parte din categoria celor mai bogate alimente in nutrienti. Este foarte bogat in acizi grasi omega 3, in magneziu, potasiu sau seleniu, dar si in vitamine. Este deci un peste gras excelent si atunci cand vine vorba despre nivelul de proteine sau de vitamina D. Motive excelente cu alte cuvinte de a-l folosi mai des in bucatarie.

Ouale. Dar nu toate ouale. Gainile care cresc in aer liber, la ferma sau in gradina, produc in mod natural oua bogate in acizi grasi omega 3.

Semintele de chia. Foarte nutritive si foarte bogate in calciu, dar si in proteine semintele de chia sunt interesante si pentru aportul lor de acizi grasi omega 3. Consuma deci cat mai multa budinca de chia la micul dejun.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented