Transplantul autolog de grasime, revolutie in medicina regenerativa

0

Atat de dizgratioasa grasime, cosmarul oricarei femei, a devenit in ultima perioada o adevarata mina de aur atat pentru remodelarea corporala cat si pentru lupta impotriva ridurilor care apar inevitabil odata cu trecerea anilor.

Grasimea umana, parte integranta a organismului poate fi utilizata atat pentru estomparea ridurilor cat si pentru remodelarea sanilor –
reconstructie mamara
–  sau a feselor. Este deasemenea o importanta resursa de celule stem mezenchimale, folosite deasemenea atat in medicina regenerativa cat si in tratarea unor afectiuni grave precum leucemia, cancerul sau leziuni medulare.

Transplantarea propriu-zisa a celulelor grase consta in trei etape distincte, dupa cum urmeaza:

1. Recoltarea

Recoltarea se realizeaza de regula prin procedura de lipoaspiratie din zonele unde grasimea este disponibila in cantitati suficiente: de pe abdomen, coapse sau solduri. Se obtine astfel un dublu efect: pe deoparte se extrage “materia prima” necesara, de cealalta parte obtinandu-se remodelarea zonei cu grasime in exces.

2. Purificarea

Al doilea pas in reprezinta purificarea. Grasimea este procesata astfel incat produsul finit sa contina doar celule grase viabile, cu potential regenerativ.
Totodata amestecul obtinut contine si o cantitate impresionanta de celule stem, celule care au proprietatea unica de a se divide si de a se transforma in celule specializate, putand forma diferite tesuturi in corp.

3. Transplantul propriu-zis

Acesta procedura presupune injectarea amestecului obtinut anterior prin procesare in zonele unde se doreste a se efectua tratamentul. Celulele stem vor stimula formarea a noi capilare sanguine care vor ajuta la fixarea substantei transplantate.

Avantajele procedurii

Deoarece vorbim de un transplat autolog, adica in limbaj popular, de transplantul propriilor celule, posibilitatea ca acesta sa fie respins de organism este mult mai scazuta.

  • Procedura este una minim invaziva, pacientul necesitant in majoritatea cazurilor spitalizare de doar cateva ore.
  • Transplantul autolog cu grasime asigura rezultate permanente, nefiind de regula necesara o noua interventie.
  • Costurile procedurii sunt incomparabil mai mici fata de alte tehnici de rejuvenare.
  • Remodelarea se realizeaza cu un produs natural si nu cu unul de sinteza.
Vezi si:  5 sfaturi de urmat pentru a ramane insarcinata
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *