Scara interioara, element practic si de design

0

Daca ai o casa cu etaj sau vrei sa iti construiesti una, unul dintre elementele de care trebuie sa tii cont este scara interioara. Exista o multime de optiuni pe care le ai, atat in ceea ce priveste constructia scarii propriuzise, cat si in ceea ce priveste mana curenta, iar ansamblul scarii poate sa aiba atat rol estetic, cat si rol functional. De foarte multe ori, functionalitatea unei scari interioare este extinsa, asadar, trebuie sa te gandesti cu atentie la fiecare detaliu.

Scara, un element extrem de important pentru designul interior

Pe langa rolul practic, de a face legatura dintre doua nivele ale unei constructii, scara interioara are un impact estetic puternic. Pana la urma, intr-un living este unul dintre cele mai mari elemente, daca nu cel mai mare. Tocmai din acest motiv, alegerea materialului din care este construita si alegerea accesoriilor care o formeaza sunt extrem de importante.

Functionalitatea scarii, mai mult decat cea de design si cea de legatura dintre nivele

Daca esti neinspirat, scara va avea doar aceste doua functionalitati. Daca ai inspiratie insa, vei putea sa obtii mult mai mult de la ea. Spre exemplu, o poti folosi pe post de spatiu de depozitare. Daca o gandesti din faza constructiei drept spatiu de depozitare, treptele se pot transforma in sertare si pot fi folosite. De asemenea, locul de sub scara poate sa fie folosit pe post de spatiu de depozitare sau chiar pe post de pantofar sau biblioteca.

Vezi si:  Perioadele de reduceri in sezonul primavara-vara

Care sunt principalele tipuri de scari interioare pentru care poti opta?

Cu atatea functionalitati, scara interioara prezinta un interes foarte mare. Tocmai de aceea, exista o multime de solutii pentru care se poate opta:

  • Scarile din lemn. Sunt ideale pentru designul clasic si chiar pentru cel contemporan. Ofera o flexibilitate foarte mare si daca sunt bine construite se potrivesc in orice ambient.
  • Scarile de beton. Sunt alese pentru faptul ca sunt extrem de rezistente si fac fata unui trafic intens. Acestea pot fi vopsite si acoperite cu tot felul de materiale cum ar fi gresia si parchetul, cea ce le face extrem de flexibile din punct de vedere al designului.
  • Scari din piatra naturala. La fel de rezistente ca si cele din beton, pot fi destul de costisitoare. Totusi, sunt apreciate de foarte multi oameni.
  • Scari din fier forjat. Fierul forjat este din ce in ce mai utilizat pentru constructia de scari, mai ales pentru constructia mainii curente. Astfel de scari prezinta o rezistenta foarte mare si o uriasa flexibilitate in ceea ce priveste modelele.

De asemenea, se pot face scari din inox, otel, sticla securizata sau o multime de alte materiale. Ceea ce merita retinut este ca atunci cand construiesti o scara interioara, este bine sa o alegi cu atentie si sa obtii maxim de la ea. Poate sa fie piesa centrala din livingul tau.

 

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *