|

Sfaturi utile pentru gasirea unui loc de munca

Daca iti doresti un job bun, in care sa practici o activitate de care esti mandru si care sa iti aduca remuneratia pe care ti-o doresti, vestea buna este ca exista acel job pentru tine. Piata muncii este din ce in ce mai ofertanta, existand o multime de joburi in Cluj, Bucuresti, Timisoara si chiar in orasele de provincie. Nu iti doresti, insa, orice job. Atunci cand cauti un loc in care sa muncesti trebuie sa te asiguri ca este locul perfect, chiar daca acest lucru implica o oarecare asteptare.

Cateva sfaturi utile pentru gasirea unui loc de munca bun

  1. Fa-ti o analiza personala si descopera ce iti place sa faci si mai ales ce stii sa faci. Inainte de a incepe sa iti depui CV-uri este bine sa te asiguri ca stapanesti foarte bine tot ceea ce stii sa faci. In felu acesta vei sti cu exactitate ce firme sa cauti si ce posturi trebuie sa urmaresti.
  2. Discuta direct cu angajatorul. Este adevarat ca site-urile de joburi sunt bune, insa daca vrei o sansa in plus incearca sa ajungi direct la angajator. Poti sa mergi personal cu CV-ul pentru a-l depune si poti insista, daca ai impresia ca firma pe care ai gasit-o este cea potrivita pentru ceea ce iti doresti sa faci. Pana la urma nu ai nimic de pierdut.
  3. Cere cat mai multe informatii. De cele mai multe ori, locurile de munca sunt ocupate pe baza de recomandare si de relatii. Nu vorbim despre nepotism, ci pur si simplu de faptul ca majoritatea companiilor prefera sa faca angajari atunci cand au multe informatii despre persoana angajata. Tocmai de aceea, incearca sa iti intrebi prietenii si familia daca exista locuri de munca vacante in companiile in care lucreaza.
  4. Ia-ti cateva zile pentru a cauta. Nu este suficient sa iti depui CV-ul pe un site de joburi si sa astepti. Este bine sa iti iei cateva zile pentru a cauta firma si jobul perfect. Intra pe site-urile companiilor pe care le apreciezi, incearca sa suni la resurse umane si convinge-i ca merita sa te angajeze. Daca nu gasesti nimic in cadrul companiilor mari, poti sa incerci si la companiile mici. De foarte multe ori, acestea ofera mai multe oportunitati de crestere si pot asigura chiar si o remuneratie mai mare.
  5. Pregateste-ti bine interviul. Angajarea nu se face aproape niciodata pe baza unui CV, ci pe baza interviului. Este bine sa ai o idee despre intrebarile de baza ce se pun la un interviu si sa stii cum sa raspunzi. Nu trebuie sa mergi la interviu cu raspunsuri pregatite, pe care sa le repeti mecanic. Este bine doar sa ai o idee despre ceea ce trebuie sa spui. Atunci cand esti in fata interviatorului nu astepta doar ca acesta sa puna intrebari. Poti sa pui si tu, de asemenea, o multime de intrebari despre locul de munca pe care urmeaza sa il ocupi.

Perseverenta este mama succesului. Astfel, daca vrei un loc de munca perfect, tot ceea ce ai de facut este sa incerci, sa incerci si iar sa incerci. Pana la urma rezultatele vor fi vizibile.

 

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...