Starea de bine si starea de rau
Starile pe care orice om le poate avea
Fiecare om in parte are anumite momente in viata de care se bucura pana la extrem sau clipe in care parca nu ar mai vrea sa traiasca. Din fiecare experienta de viata invatam cate ceva si ne dorim mereu sa fim mai buni, mai intelegatori, mai plini de rationalism si bineinteles, mult mai plini de viata. Toate acestea sunt de fapt dorintele pe care le are orice om, fie ca le recunoaste, fie ca nu. Insa oare care ar fi explicatiile pentru aceste dorinte ascunse si care ne marcheaza practic existenta? Se spune si se pleaca de la premisa ca fiecare om se naste cu dorinta de a face bine si de a reusi in viata, de a face ceea ce isi propune, insa anumiti factori perturbatori schimba tot parcursul omului in viata. Si nu este vorba neaparat de asa numitul “anturaj” despre care se tot vorbeste aproape la fiecare colt de strada si asupra caruia ii este aruncata intreaga vina. Nu, nu este adevarat, deoarece factorii perturbatori sunt extrem de complecsi di pot fi discutati si analizati in sute sau poate chiar mii de carti.
Starea de bine
Starea de bine a noastra, a oamenilor este acea stare pe care toti ne-o asumam atunci cand ne simtim coplesiti de ceea ce facem sau de ceea ce ne este facut. “Tot binele pana la rau”, parca asa suna vechea vorba batraneasca sau altfel spus “Tot raul spre bine”. Oare aceste cuvinte se bat cap in cap, oare sunt antagonice sau oare se muleaza perfect unele peste celelalte? Noi consideram ca starea de bine este de fapt o reflexie a sentimentelor ce ne strabat sufletul si inima in diverse momente ale vietii noastre. Astfel, anumite persoane pot percepe sentimentul de bunatate si starea de bine ca pe niste chestiuni pozitive, insa altii, le pot percepe tocmai invers.
Informatii despre stari si unicitate gasite pe Internet
Pe Internet circula o gramada de chestiuni relevante sau mai putin relevante cu privire la starea de bine, starea de bine indusa si starea de rau si starea de rau indusa. Este vorba fara doar si poate despre bucurie si fericire, in cazul starii de banii, dar si de tristete sau melancolie in cazul starii de rau. De-a lungul timpului, filosofi de renume, plecand de la Platon sau Aristotel, au militat pentru realizarea unei clasificari care sa desparta in mod cert si vizibil raul de bine, starea de rau, fata de starea de bine. Insa aceasta clasificare a fost realizata in mod mult prea subiectiv, cu implicari mult prea personale. Pe cale de consecinta, starea de bine sau starea de rau este specifica fiecarei persoane in parte si nu poate fi judecata. Unicitatea fiecarui individ este de fapt raspunsul intrebarilor a zeci de mii de generatii de filosofi sau oameni de stiinta. Unicitatea fiecarui individ nu pune in discutie diferenta intre aceste doua stari.
Consultati si cititi diverse pareri celebre
Pentru a afla mai multe chestiuni interesante, citate sau cuvinte pe care le foloseau vechii filosofi in antichitate, dar si actualii filosofi despre starea de bine sau de rau, va recomandam sa consultati in mediul online cat mai multe statusuri triste sau statusuri de fericire. Aceste statusuri sunt practic mici citate extrase din cuvintele celebre pe care cei mai mari oameni de stiinta le-au expus de-a lungul timpului. De asemenea, pentru aceia dintre dvs. care considera ca dragostea reprezinta o stare de bine continua, atunci puteti citi si consulta sute de statusuri de dragoste.