Tricourile, un excelent instrument de marketing

0

Ati remarcat vreodata promotiile din supermarket-uri sau cele stradale? Cei care promoveaza produse sau ofera anumite pliante sunt imbracati intr-o anumita tinuta specifica brand-ului.

 Ele sunt, de regula, tricouri ieftine, simple inscriptionate, care pot fi oferite si ca premii pentru un numar larg de participanti, lucru care asigura o expunere aproape gratuita pentru compania promovata.

Statistic vorbind, aceasta metoda de marketing este mult mai eficienta decat pliantele, intrucat putini sunt cei care le arunca in primul cos. Sigur, si costurile sunt un pic mai mari, insa prin faptul ca expunerea este asigurata pentru o perioada mai indelungata, investitiile in astfel de campanii de marketing sunt pe deplin justificate.

Cel mai elocvent exemplu e cel in care o companie care activeaza pe piata de telefonie mobila in Romania a inceput o promotie intr-un mijloc inedit: a chemat cat mai multa lume in sediile locale cu conditia ca cel putin un obiect de imbracaminte sa fie de culoare rosie. Cei care au facut asta au primit cadou cartele preplatite gratuite, care la randu-le, aveau o anumita promotie (obiectul campaniei) deja activata. Astfel, cu un cost infinit mai mic decat daca cel pe care l-ar fi platit daca intreaga campanie era bazata pe reclame TV, compania respectiva s-a ales si cu noi clienti, dar si cu un mijloc de promovare ieftin si rapid.

In plus, marele succes al respectivei campanii e faptul ca au reusit sa asocieze in mintile oamenilor o culoare cu un anumit brand, ori asta e de departe cel mai mare success pe care il poate avea o campanie de branding.

Asadar, tricourile sunt un instrument care poate fi incredibil de eficient. Pot fi personalizte cu usurinta, nu sunt foarte scumpe (sunt o multime de magazine sau de fabrici care vand tricouri ieftine) si asigura o promovare gratuita in timp.

Vezi si:  Magia sarbatorilor si cadoul perfect
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *