Administrator bloc – Calificari necesare

0

In urma cu cativa ani, oricine isi dorea putea sa ajunga administrator de bloc. Dar apoi au aparut legi si reglementari care au incercat sa ajute locatarii de blocuri sa aiba parte de o administrare specializata. Pentru a putea devein administrator de bloc, trebuie urmate niste cursuri de specializare, in urma carora se obtine o diploma de absolvire. Aceste cursuri sunt urmate de un examen si, in cazul in care examenul este trecut, se obtine atestatul de administrator de imobile. Acest atestat se obtine de la Primaria in raza careia este imobilul.

Nu orice persoana poate sa se inscrie la aceste cursuri pentru obtinerea atestatului de administrator de bloc. Pentru a fi admisi, solicitantii trebuie sa aiba studii medii de scoli tehnice sau economice, postliceale sau scoala profesionala tehnica sau economica.

Intr-un bloc apar diverse situatii pe care administratorul trebuie sa le solutioneze. Pentru a reusi sa faca acest lucru, pe langa atestat,eltrebuie sa fie un negociator eficient si un bun communicator, sa aiba rabdare si sa ii placa ceea ce face. In plus, el trebuie sa fie specialist in servicii financiare, contabile, de casierie si in administrativ. Iar bunastarea, confortul si linistea locatarilor depinde de calitatea serviciilor pe care administratorul le presteaza. De aceea, un administrator bloc trebuie sa fie mereu la curent cu noutatile legislative locative, juridice, financiare si de legislatia muncii, cu noutatile tehnologice, de lucru care este extrem de greu de realizat, in acest timp administratorul trebuind sa se ocupe si de reparatii, de liste sau de casierie.

Vezi si:  4 moduri inedite de a refolosi zatul de cafea

Toate acestea sunt o povara prea mare pentru umerii unei singure persoane, care se presupune ca ar trebui sa fie buna la toate pentru a avea succes in administrarea imobilului. De aceea, de cele mai multe ori apar erori cauzate de oboseala, de situatii complexe, de lista de cunostinte aprofundate, de lipsa unei tehnologii avansate si de alti factori.

Spre deosebire de administratorul de bloc traditional, firma de administrare dispune de toate premisele unei administrari de succes a imobilului, dvs. avand totusi puterea decizionala. Incepand de la oferta foarte buna de preturi, la partea tehnica si pana la profesionalism, nu exista varianta mai buna ca firma de administrare pentru a se ocupa de imobilul dvs. Echipa firmei este alcatuita din persoane specializate, cu experienta, care se ocupa de altceva decat sa eficientizeze procesul si sa reduca pentru dvs. costurile de administrare. Firma de administrare, care nu este altceva decat un administrator modern, are un birou de relatii cu publicul care faciliteaza comunicarea si transmiterea de informatii, spre deosebire de cazul administratorului de bloc traditional, unde pot pot aparea mai usor probleme de comunicare cu locatarii.

Firma de administrare va pune la dispozitie pachete fixe pentru care puteti opta, dar si o multitudine de optiuni suplimentare cu ajutorul carora personalizati serviciile care va sunt oferite pentru a se potrivi exact nevoilor imobilului in care locuiti.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *